Să ne amintim de Mini clasic şi Mr. Bean: 30 de ani de la premiera serialului de comedie

Modelul clasic Mini Mark III, astăzi parte a colecţiei BMW Group Classic, a fost vizibil nu numai culorii vibrante Citron, ci şi istoriei sale de vedetă de televiziune. Este unul dintre modele Mini clasice conduse de actorul şi pasionatul de automobil Rowan Atkinson în rolul Mr. Bean din serialul britanic de comedie omonim.

Automobilul Mini din film a fost produs în 1974, dar abia în anii ’90 a devenit faimos când a avut un rol important în serialul Mr. Bean. În total, în perioada 1989-1995 au fost filmate 14 episoade, în care personajul interpretat de Atkinson a avut numeroase aventuri comice, dar şi câteva rateuri la volanul acelui Mini galben cu capotă neagră distinctivă.

Automobilul, care este unul dintre puţinele Mini prezente în serial care au supravieţuit până în prezent, era propulsat de un motor cu patru cilindri, cu capacitate de 1,0 litru, care dezvolta doar 27 kW/34 CP. În timpul carierei sale de televiziune, maşina a avut volan detaşabil şi închidere cu lacăt, importante pentru ca Mr. Bean să se asigure că niciodată nu va fi lipsit de prietenul său favorit cu patru roţi.

În prezent – şi după mai bine de 60 de ani de existenţă a mărcii MINI -, sute de poveşti au dăinuit pe mapamond – pe ecrane şi în afara acestora – alături de un model MINI.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account