Vânzările BMW Group cresc cu 2,8% în martie, împotriva tendinţei generale de pe mai multe pieţe majore

Martie 2019 a fost cea mai bună lună de vânzări din istoria BMW Group, cu un total de 263.319 automobile premium BMW, MINI şi Rolls-Royce livrate clienţilor, o creştere de 2,8% faţă de aceeaşi lună a anului trecut. De-a lungul primului trimestru al anului, compania a menţinut vânzările la nivelul ridicat de anul trecut, cu un total de 605.333 de livrări (+0,1%).

„Anul progresează aşa cum ne aşteptăm, dată fiind schimbarea actuală de model pentru BMW Seria 3 Sedan şi condiţiile dificile de pe piaţa mondială”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG. De la 1 aprilie 2019, el este responsabil pentru Clienţi, Mărci şi Vânzări, un rol nou care cuprinde cele trei mărci auto ale companiei, BMW, MINI şi Rolls-Royce. „Martie a fost cea mai bună lună din istoria noastră. Pe numeroase pieţe semnificative, inclusiv China şi SUA, am reuşit să creştem vânzările, împotriva tendinţa pieţei. În SUA, BMW a fost cel mai bine vândut brand premium în primul trimestru al anului. A şaptea generaţie BMW Seria 3 a obţinut un start puternic în martie, iar lansarea globală va continua în lunile următoare. Este doar unul din multele modele noi interesante care cred că ne vor sprijini în accentul pe care îl punem pentru a obţine o creştere durabilă şi profitabilă într-un mediu foarte competitiv.”

Vânzările de automobile ale mărcii BMW au crescut cu 3,7% în martie, cu un total de 221.631 de livrări către clienţii din lumea întreagă pe parcursul lunii. Acest rezultat duce totalul primului trimestru la 519.307 unităţi (+0,4%). Cum disponibilitatea noului BMW Seria 3 Sedan creşte, vânzările bestsellerului companiei au crescut cu 10,8% în martie, la un total de 30.204 de unităţi vândute pe mapamond. Evoluţia pozitivă s-a datorat şi familiei de modele BMW X, cu o cerere din partea clienţilor ce creşte de la o lună la alta – X2, X3 şi X4 sunt principalii performeri, cu evoluţii de peste 10 procente ale livrărilor.

Gama largă de automobile electrificate ale BMW Group continuă să fie foarte populare în rândul clienţilor. Cererea pentru BMW i3 creşte continuu, cu vânzări în trimestru mai mari cu 16,2% (9.227). Aceasta face să fie cel mai de succes prim trimestru din istorie pentru automobilul electric inovator ce a fost lansat în 2013. Modelele plug-in hybrid ale companiei sunt şi ele foarte solicitate – mai mult de un sfert din toate BMW Seria 2 Active Tourer livrate clienţilor reprezintă versiuni electrificate, în timp ce aproape 20% din toate MINI Countryman vândute sunt cu tren de rulare plug-in hybrid. Totodată, în Norvegia, una dintre cele mai importante pieţe de automobile electrificate din lume, modelele electrice şi plug-in hybrid reprezintă aproape trei sferturi din totalul vânzărilor BMW şi MINI. Până la finalul anului viitor, BMW Group va introduce 10 modele electrificate noi sau actualizate. Până în 2025, compania plănuieşte să aibă cel puţin 25 de modele electrificate pe piaţă, 12 dintre acestea fiind integral electrice.

Vânzările mărcii MINI au fost într-o scădere uşoară în martie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cu 41.175 de unităţi (-2,3%) livrate în lună. Pentru anul în curs, 84.820 (-1,8%) de automobile MINI au fost livrate clienţilor din lume. Salonul Auto de la Shanghai, care începe săptămâna viitoare, aduce premiera mondială a modelului MINI Clubman actualizat, în timp ce continuă pregătirile pentru lansarea în cursul anului viitor a noului MINI electric.

În acelaşi timp, la Rolls-Royce, după un an 2018 ce a stabilit un nou record pentru istoria de 115 ani a mărcii, creşterea vânzărilor a continuat în primul trimestru din 2019. Un total de 1.206 automobile Rolls-Royce Motor Cars au fost livrate clienţilor de pe mapamond (+49,4%), creşteri fiind înregistrate în fiecare regiune a globului. Această evoluţia s-a datorat cererii susţinute pentru toate familiile de modele, Phantom rămânând un vector major de creştere. Cererea excepţională din partea clienţilor pentru Cullinan a dus o listă de comenzi foarte consistentă, care duce până în trimestrul al patrulea la anului.

Şi BMW Motorrad a obţinut un start bun al anului, cu vânzări în primul trimestru mai mari cu 7,7% (38.606). În martie, 18.931 (+9,9%) de motociclete şi maxiscutere premium BMW Motorrad au fost livrate clienţilor din lumea întreagă.

 

Vânzările BMW & MINI în regiuni/pieţe

În ciuda situaţiei dificile experimentată de industria auto pe mai multe pieţe majore, BMW Group a obţinut, în martie, o creştere a vânzărilor în toate cele trei regiuni majore de vânzări. Compania a trecut peste tendinţa din mai multe pieţe foarte semnificative, cu vânzări ale mărcii BMW care în SUA şi China, de exemplu, au crescut cu 2,9%, respectiv 13,1% în comparaţie cu aceeaşi lună a anului anterior. Marca BMW a fost lider al segmentului premium în SUA în acest an, iar joint-venture-ul chinez BBA a înregistrat vânzări consistente în primul trimestru. În ciuda mediului competitiv actual de pe piaţa globală şi a altor situaţii dificile, ne aşteptăm să înregistrăm un impuls tot mai mare în ceea ce priveşte volumul şi mixul pe măsură ce anul progresează. Compania continuă să-şi urmeze strategia de prioritizare a profitabilităţii faţă de volum.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account