VIDEO: AC Schnitzer a convins BMW M2 Competition să livreze 500 CP

BMW M2 Competition este considerat cel mai pur model din gama diviziei BMW M. Iar cei 410 CP și 550 Nm de care dispune îi oferă performanțe pe care mulți le pot considera suficiente. Însă, bineînțeles, mereu există pretențioși care vor să stoarcă ultimul strop de putere din motoarele de serie. Mulțumită lor prosperă companii cu reputație, precum AC Schnitzer care are experiență îndelungată în a extrage resurse suplimentare din motoarele modelelor BMW.

În cazul lui BMW M2 Competition, AC Schnitzer extrage 500 CP și 650 Nm din motorul TwinTurbo cu 6 cilindri în linie și cilindree de 3 litri. Tunerul german i-a pregătit o unitate de control electronic a motorului, de tip Plug & Play, și subliniază că a efectuat măsurătorile în conformitate cu noile norme WLTP. Specificațiile declarate despre motorului sunt valabile pentru combustibil cu cifră octanică de minimum 98. Iar AC Schnitzer instalează kit-ul de performanță abia după ce mașina a rulat cel puțin 2.000 de kilometri. De asemenea, se oferă o garanție de 3 ani în Germania, sau de până la 5 ani pe plan internațional.

Pentru protejarea motorului, la pornirile la rece surplusul de putere nu este disponibil decât la peste 1.000 rpm și atunci când uleiul ajunge la temperatura de 80 de grade Celsius. Totodată, când temperatura apei ajunge la 115 grade Celsius, motorul revine la specificațiile pe care le oferă cu reglajele de serie.

Kit-ul oferit pentru BMW M2 Competition include o evacuare omologată pentru automobile cu filtru de particule Otto, care ajută la respectarea normelor Euro 6d-TEMP.

Nu ne sunt oferite informații despre performanțele dinamice, precum viteza maximă sau accelerația 0-100 km/h. Dar agilitatea mașinii este amplificată și de kit-ul de suspensii ajustabile AC Schnitzer RS.

Desigur, personalitatea lui M2 Competition a fost picantată și cu jantele cu design tipic AC Schnitzer și numeroase elemente din carbon, precum eleronul de pe hayon sau difuzorul spoilerului spate.

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account