[VIDEO] BMW ///M Mixed Reality revoluţionează experienţa de condus – viraje reale, într-o lume virtuală

La ediţia din acest an a Web Summit de la Lisabona, BMW Group a prezentat pentru prima dată o experienţă la volan care combină realitatea cu mediul virtual – ///M Mixed Reality.

Elemente de gaming integrate pentru o experienţă unică de condus BMW M

Abordarea unică de realitate mixtă1, pe care o echipă de ingineri BMW M a dezvoltat-o împreună cu Epic Games pentru BMW M2, aduce automobilul real şi experienţa de condus într-o lume virtuală. Utilizatorii conduc un model BMW real, folosind ochelari VR/MR care afişează o lume virtuală în exteriorul automobilului. Elementele de gaming integrate, cum ar fi evitarea obstacolelor, colectarea de „monede” virtuale etc., consolidează experienţa captivantă de la volan. Fidel motto-ului „Drive the Change, Change the Drive (Condu schimbarea, Schimbă condusul).”, sistemul ia în considerare toate axele de mişcare şi de rotaţie ale BMW M2. Automobilul în sine devine un controler, în acest caz cel mai rapid controler din lume.

„Oricine întreabă cum ar putea arăta în viitor experienţele virtuale din sectorul auto: acesta este răspunsul. Oamenii trebuie să poată experimenta acest nou sentiment – iar prin ///M Mixed Reality le oferim o soluţie potrivită pentru aceasta”, declară Frank van Meel, director general M GmbH.

Cu ///M Mixed Reality, BMW Group aduge soluţii high-tech în experienţa analogică de condus, bazându-se constant pe principiul centricităţii umane, în care utilizarea tehnologiilor inovatoare este condusă de dorinţele şi nevoile oamenilor. Ca parte a acestei abordări, BMW Group a pus bazele ConnectedDrive în urmă cu mai bine de 20 de ani, prin instalarea tehnologiei moderne de comunicare în automobile. „La BMW M, am testat întotdeauna limitele a ceea ce este fezabil din punct de vedere tehnic şi astfel, printre altele, am pus bazele pentru noi experienţe captivante”, spune Frank van Meel.

Un scurt film de prezentare ///M Mixed Reality este disponibil aicihttps://youtu.be/6QfNm03nhO4 .

Experiența BMW Group în folosirea realității virtuale

BMW Group foloseşte deja tehnologii de realitate mixtă în multe forme de aplicare, îmbinând din ce în ce mai mult lumea reală şi cea digitală. Acestea includ aplicaţii Augmented Reality2, dezvoltarea de automobile între echipe, soluţii Virtual Reality3 pentru organizarea spaţiului de producţie şi prima reprezentare completă în metaverse iFactory Lydia, o fabrică BMW Group în China. Folosind puternicul motor de gaming de la Epic Games (Unreal Engine), aceasta a devenit prima fabrică a BMW Group care a fost complet planificată şi simulată într-un mediu virtual. Până la începutul anului viitor, BMW Group va digitiza toate locaţiile de producţie folosind scanări laser 3D.

1 Realitatea Mixă: Mixed Reality (MR), Mixed Reality sau Mixed Reality cuprinde medii sau sisteme care combină percepţia naturală şi artificială.

2 Augmented Reality (AR) descrie extensia asistată de computer a percepţiei realităţii.

3 Virtual Reality (VR) este reprezentarea şi percepţia unei realităţi aparente şi a proprietăţilor sale fizice într-un mediu virtual interactiv generat de computer în timp real.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account