VIDEO: Prototipul BMW Seria 8 Coupe testat pe circuit

Prototipul noului automobil sport din segmentul de lux, BMW Seria 8 Coupé, a efectuat teste de anduranţă pe circuitul rapid din Aprilia. Pregătirile pentru lansarea pe piaţă din 2018 evoluează conform programului.

Prin prezentarea BMW Seria 8 Concept, BMW a oferit indicii despre noul model sport din segmentul de lux pe care compania Îl pregăteşte. BMW Seria 8 Coupé îşi demonstrează şi calităţile dinamice. Un prototip apropiat de modelul de serie a trecut prin teste intensive pe circuitul rapid din Aprilia (Italia). Testele au contribuit în special la optimizarea dinamicii automobilului pe suprafeţe cu coeficient de frecare ridicat şi marchează încă o etapă decisivă spre lansarea noului BMW Seria 8 Coupé ce va avea loc în 2018.

Testele sunt realizate cu un prototip puternic camuflat, care totuşi oferă un indiciu puternic cu privire la proporţiile sportive ale noului BMW Seria 8 Coupé. Ca şi în cazul BMW Seria 8 Concept, liniile dinamice întinse, silueta plată şi partea frontală şi cea spate puternice evocă o imagine deosebit de dinamică.

Această impresie este confirmată cu fiecare tur parcurs pe circuitul de teste din Italia. Cu circuitul său oval, lung de aproximativ patru kilometri, care include şi viraje abrupte, zona situată în imediata apropiere a Romei oferă, mai presus de orice, condiţiile perfecte pentru teste de mare viteză şi coeficient de frecare ridicat. În plus, comportamentul accelerării, al frânării şi al direcţiei noului automobil sport este analizat pe circuite, trasee de slalom şi diferite suprafeţe rutiere. Programul de test extrem de solicitant facilitează armonizarea tuturor sistemelor de transmisie şi suspensie. Noul BMW Seria 8 Coupé a arătat că oferă agilitate şi precizie maxime în situaţii de dinamică ridicată. De asemenea, automobilul este capabil să îndeplinească cele mai înalte cerinţe în ceea ce priveşte supremaţia şi confortul.

„Testele în cele mai severe condiţii arată că suntem pe drumul cel bun cu conceptul nostru pentru noul BMW Seria 8 Coupé. Valorile de dinamică deja realizate sunt absolut impresionante. Clienţii şi fanii noştri se pot aştepta la un automobil sport autentic”, declară Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare şi cercetare, care supervizează programul de teste din Italia.

Potenţialul de dinamică mare rezultă dintr-o legătură strânsă între motorsport şi producţia de serie. Noul BMW Seria 8 Coupé este dezvoltat în paralel şi în strânsă coordonare cu BMW M8 şi maşina de curse BMW M8 GTE. În timp ce prototipul modelului de producţie este supus testelor de anduranţă, echipele, care sunt susţinute de BMW Motorsport, se pregătesc în prezent la Daytona (SUA) pentru prima apariţie în competiţii a noului BMW M8 GTE. La 27/28 ianuarie, BMW M8 GTE îşi va face debutul în cursa de 24 de ore de la Daytona. În iunie 2018, modelul va participa la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Cunoştinţele acumulate acolo şi la alte competiţii sportive din Campionatul Mondial de Anduranţă (FIA WEC) şi IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) din America de Nord vor reprezenta beneficii pentru dezvoltarea BMW Seria 8 Coupé.

De asemenea, cunoştinţele acumulate în timpul antrenamentelor şi pe circuit vor ajuta la dezvoltarea noului BMW M8. În iunie 2017, un prototip al acestui nou model de la BMW M GmbH a fost prezentat cu ocazia cursei de 24 de ore de la Nürburgring. Bucla Nordschleife a legendarului circuit este şi principala locaţie de teste şi îmbunătăţire suplimentară a noului BMW M8.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account