Producția noului BMW M5 debutează la fabrica din Dingolfing

Producția de serie a noului BMW M5 a început ieri la fabrica in Dingolfing, Germania. Una din primele mașini ieșite de pe linia de asamblare este în culoarea Albastru Snapper Rocks metalizat, care a debutat pe facelift-ul Seriei 4, din primăvară.

În plus față de această culoare, în configuratorul BMW mai sunt disponibile următoarele culori metalizate, cu zero costuri față de prețul de pornire de 119.357 euro (TVA inclus): Bluestone, Gri Donington, Negru Sapphire, Albastru Marina Bay (culoarea de lansare) și Gri Singapore. Pretențioșii pot opta pentru cele patru culori BMW Individual din configurator: Argintiu Rhodonite, Champagne Quartz, Negru Azurite sau Maro Almandin, toate la prețul de 1.353 euro (TVA inclus).

Lansarea pe piață va avea loc în luna martie a anului viitor, când vor începe și livrările către clienții care s-au grăbit să depună o comandă. Cel mai probabil, piețele pe care BMW le vizează pentru a depăși cele 20.000 de unități ale generației M5 F10 sunt Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie, China și cele din Orientul Mijlociu.

Noul BMW M5 duce BMW M GmbH pe un teritoriu nou cu sistemul de tracţiune integrală M xDrive care debutează în premieră pe sedanul de înaltă performanţă. Această schimbare de direcție permite M5 să exploreze noi dimensiuni dinamice şi să ofere un caracter practic cotidian mai mare în orice condiţii de condus. Noul automobil se angajează să continue tradiţia unui concept de modele inaugurat în 1984 de originalul BMW M5 – sedanul business de lux capabil să exceleze şi pe circuit.

Noul M xDrive dezvoltat de BMW M GmbH este sistemul de tracţiune integrală este construit să ofere în egală măsură performanţe de top şi plăcerea de a conduce. Funcţionează cu o casetă centrală de transfer cu ambreiaj multidisc şi distribuie complet variabil cuplul între puntea faţă şi cea spate, după cum este necesar. Un alt element al tracţiunii superioare a automobilului în toate condiţiile de drum şi meteorologice este diferenţialul M activ pe puntea spate, care funcţionează tot complet variabil şi are efect de blocare între 0 şi 100%.

Caracterul M xDrive poate fi ajustat după cum se doreşte. Conducătorul auto are cinci configuraţii diferite la alegere în funcţie de combinaţiile modurilor DSC (DSC on, MDM, DSC off) şi M xDrive (4WD, 4WD Sport, 2WD). În setarea de bază cu DSC (Dynamic Stability Control) activat şi 4WD, sistemul permite o patinare uşoară a roţilor spate la accelerarea din viraje – şi, prin urmare, asigură un control sportiv noului BMW M5. În modul M Dynamic (MDM, 4WD Sport), M xDrive permite derapaje uşoare, controlate. Cele trei moduri M xDrive cu oprirea DSC au fost concepute pentru a răspunde şi cerinţelor piloţilor pe circuit. Se pot alege una dintre cele trei configuraţii până la şi inclusiv tracţiune spate pură (2WD).

Descoperă colecția BMW M:

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account