Încălzire pe Nordschleife: noul MINI John Cooper Works GP

Prototipul noului sportiv extrem MINI John Cooper Works GP din portofoliul de modele al mărcii premium britanice a fost prezentat publicului în premieră în programul dinaintea cursei de 24 de ore de la Nürburgring – Automobilul de serie va fi lansat pe piaţă în 2020 într-o serie limitată de 3.000 de unităţi.

Fanii motorsportului de pretutindeni au urmărit cu interes cursa de 24 de ore de la Nürburgring ce a avut loc în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat. În cadrul programului dinaintea evenimentului de anduranţă cu o bogată tradiţie, al cărui start a avut loc în după-amiaza zilei de 22 iunie 2019, ei au avut ocazia de a vedea un automobil care a demonstrat deja performanţe de top în duelul cu cronometrul şi cu provocările ridicate de acest circuit solicitant. În prezent, noul MINI John Cooper Works GP efectuează un program de setare pe legendara buclă Nordschleife de la Nürburgring ca parte a procesului de dezvoltare pentru serie. Chiar dacă mai este mult timp pentru perfecţionare până la lansarea pe piaţă din 2020, noul automobil sport din portofoliul de modele al mărcii premium britanice a stabilit deja timpi care sunt cu aproape o jumătate de minut sub recordul stabilit de predecesorul său. La cursa de 24 de ore, inginerii MINI şi John Cooper Works și-au întrerupt programul de teste pentru o scurtă perioadă pentru a prezenta prototipul deghizat al noului MINI John Cooper Works GP – prima sa apariţia în public.

Noul MINI John Cooper Works GP va fi produs anul viitorul într-o serie limitată de 3.000 de unităţi. Prin puterea ridicată a motorului, tehnologia suspensiei specifică modelului armonizată cu competenţa John Cooper Works în motorsport, construcţia cu masă optimizată şi proprietăţile aerodinamice definite cu precizie, stabileşte un nou reper în segmentul automobilelor mici. Faptul că duce plăcerea extremă a condusului oferită de MINI la un nivel complet nou a devenit deja clar pe parcursul testelor pentru perfecţionare de până acum. Modelul anterior a stabilit precedentul reper pe bucla Nordschleife de la Nürburgring cu timpul de opt minute şi 23 de secunde. Prototipul noului MINI John Cooper Works GP a înconjurat legendarul „Infern Verde” în mai puţin de opt minute – iar programul său de teste nu este încheiat.

Prototipul noului MINI John Cooper Works GP nu a forţat limitele pe parcursul demonstraţiei de la Nürburgring, dar îi va fi greu să îşi ascundă potenţialul sportiv remarcabil chiar şi când este pilotat într-un stil moderat. Un motor cu patru cilindri, cu tehnologie MINI TwinPower Turbo, ce dezvoltă 220 kW/300 CP este responsabil de capacitatea de sprint vivace şi de acustica captivantă. Prizele de aer largi, jantele din aliaj mari, designul distinctiv al şorţurilor faţă şi spate şi spoilerul atractiv de pe acoperiş sunt dotări inconfundabile pentru caracteristici de performanţă inspiraţionale – în ciuda camuflajului aplicat în scop de teste.

Pasionaţii de curse de la Nürburgring s-au bucurat de sentimentul de motorsport MINI tradiţional din partea celor trei generaţii. Prototipul noului MINI John Cooper Works GP a efectuat tururile demonstrative alături de predecesorul său imediat şi de MINI Cooper S cu kit John Cooper Works GP, care a fost prezentat în 2006. Aceste două automobile sport de top, fiecare produs într-o serie limitată de 2.000 de unităţi, exprimă imediat pasiunea pură pentru curse, din moment ce au devenit obiecte de colecţie foarte apreciate. Caracterul lor fascinant se bazează pe conceptul utilizării genelor sportive ale MINI pentru a dezvolta un sportiv de top care este orientat fără compromisuri pe plăcerea extremă a condusului – un principiu care este dus la un nivel superior de noul MINI John Cooper Works GP.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account