VIDEO: Viitorul MINI Hatch cu 3 uşi este testat în peisajul înghețat de la Cercul Polar

MINI Hatch

Noua familie MINI Hatch îşi face turele de încălzire – iar acest lucru funcţionează cel mai bine pe gheaţă şi zăpadă în gerul de la Cercul Polar.

În prezent, noul MINI este supus testelor de dinamică la centrul de testare de iarnă al BMW Group din Arjeplog (Suedia). Noua generaţie a MINI este electrică şi acum, o dată cu testele de iarnă din Suedia, termină un capitol major în procesul de dezvoltare de serie. Sistemul de propulsie electric, bateria de înaltă tensiune, electronica de putere şi tehnologia de încărcare a prototipurilor îşi demonstrează deja gradul ridicat de maturitate la temperaturi extreme sub zero. Drumurile acoperite cu zăpadă şi zonele special pregătite pe lacurile îngheţate servesc, de asemenea, drept piste de testare ideale pe care caracteristicile de condus, de manevrabilitate ale şasiului pot fi testate, rafinate şi armonizate cu mare sensibilitate între ele.

A cincea generaţie cu MINI Hatch 3 uşi debutează ca primul model al noii familii MINI. Cu conceptul său de automobil orientat spre plăcerea de a conduce electric încă de la început, noua ediţie a originalului este potrivită în mod ideal pentru a oferi agilitatea emblematică MINI şi utilizarea creativă a spaţiului, care garantează mult loc la interior pe o amprentă mică.

În clipul video de mai jos MINI ne prezintă secvențe din testele de iarnă cu noul model Hatch cu 3 uși, care se desfășoară lângă Cercul Polar.

Noile MINI Hatch și MINI Countryman vor avea și propulsii electrice

Noului MINI Hatch 3 uşi i se va alătura în gamă succesorul actualului MINI Countryman. Noua generaţie a acestui bestseller în segmentul compact premium va fi oferită atât cu un motor termic, cât şi cu un sistem de propulsie electric. Tot anul acesta, MINI va prezenta conceptul unui model crossover pentru segmentul premium al clasei mici.

„MINI este pe un trend ascendent şi se îndreaptă către un viitor electric. Emblematicul nostru MINI Hatch 3 uşi maximizează experienţa pentru clienţii noştri prin sentimentul go-kart electrificat combinat cu punctele de contact digitalizate – şi un accent clar pe dezvoltare durabilă cu o amprentă minimă asupra mediului”, spune Stefanie Wurst, directorul mărcii MINI.

Noul MINI Hatch păstrează și în era electrificării reperele tradiționale pentru design și abilități dinamice

Noul MINI Hatch 3 uşi continuă constant conceptul de distracţie urbană care a avut succes de peste 60 de ani. Acest lucru va fi implementat şi mai purist şi durabil în viitor. Acest lucru devine deosebit de clar în designul variantei clasice de caroserie. Electrificarea oferă designerilor posibilitatea de a gândi fundamental diferit şi creează noi puncte de plecare pentru combinaţia emblematică MINI de stil individual, atenţie la detalii, pasiune pentru inovaţie şi o tradiţie valoroasă. Designul noului MINI revine la istoria sa unică, foloseşte cea mai recentă tehnologie şi creează un maxim de emoţii combinate cu o amprentă minimă.

Caracteristicile de condus care inspiră ale noului MINI Hatch 3 uşi pot fi rafinate optim la centrul de testare de iarnă din Arjeplog. Cu fiecare tur pe care îl parcurge pe zăpadă şi gheaţă, inginerii de testare pot regla cu precizie dezvoltarea spontană a puterii motorului electric, sistemele de control pentru optimizarea tracţiunii, comportamentul în viraje, caracteristicile suspensiei şi amortizoarelor, precum şi caracterul direcţiei şi al sistemului de frânare. Integrarea a tuturor sistemelor de propulsie şi şasiu permite un grad matur de armonie generală, care va ajuta modelul de producţie ulterioară să ofere un echilibru MINI între sentimentul go-kart şi confortul de condus.

România a scris un capitol inedit în istoria recentă a MINI-ului electric

De la prima generaţie de automobile electrice, MINI şi-a demonstrat excelent calităţile de condus. Iar România, cu proiectul de competiţie MINI Electric Racing şi deja faimosul automobil de curse Racing MIMI, marca a demonstrat potenţialul dinamic unic. Cu modificări unice faţă de un automobil de stradă, Racing MIMI a făcut performanţă în mai multe campionate naţionale, de la competiţiile de coastă, la Super Slalom. Iar acum, sub coordonarea , Racing MIMI a devenit MIMI EVO și a început deja un nou sezon competițional în România.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account