O noua serie de fotografii spion cu BMW M5 F10

Mai sunt cateva luni pana cand noul BMW M5 F10 va fi dezvaluit, dar intre timp, inginerii BMW continua sa testeze prototipurile M5 in diverse conditii meteorologice. Cele mai recente poze spion ne infatiseaza un prototip de culoare neagra, si a fost reperat in Germania, in timp ce rula in conditii de ninsoare usoara.

Potrivit surselor noastre, BMW va lansa noul M5 intr-o forma de concept la Salonul auto de la Geneva in martie 2011, dupa care va urma premiera mondiala a versiunii de serie la Salonul auto de la Frankfurt, in septembrie.

BMW M5 2012 este propulsat de o varianta imbunatatita a motorului ce echipeaza X6 M. Agregatul de 4,4 litri V8 twin-scroll va livra o putere de 578 CP si va avea varful curbei de cuplu de 718 Nm. Ne asteptam ca M5 F10 sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4,4 secunde.

Motorul este cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj, specifica modelului M5, bazata pe transmisia cu sapte rapoarte de pe actualul M3. Circula zvonuri potrivit carora va fi disponibila si o versiune cu opt rapoarte, si va fi echipata si cu functia Stop-Start. Cutia DCT va fi actionata prin intermediul clapetelor situate pe volan.

Dupa cum se vede si in poza spion, observam ca partea frontala primeste tratamentul clasic M, cu o bara frontala mai agresiva si o priza de aer mai mare. Pentru a mentine o greutate redusa si in cazul acestui model mai mare, BMW va folosi din plin componente din fibra de carbon si aluminiu.

Liniile de design continua sa se desfasoare de la partea frontala spre spate, si devin si mai reliefate pe partile laterale ale masinii, unde suprafetele concave si convexe ii ofera noului M5 o infatisare ultra dinamica.

Desi este construit pe aceeasi paltforma ca Seria 5 sedan, F10 beneficiaza de aripi evazate, care confera masinii un look si mai muscular. Tevile de evacuare de tip quad sunt deja o emblema M, si se vad si la prototipul surprins in fotografii.

Din punct de vedere tehnologic, BMW a declarat ca viitorul M5 va fi cea mai avansata masina construita pana in prezent. Ne asteptam ca unele din caracteristicile acestui model sa fie disponibile si la viitoarea generatie M3.

[Sursa: Autoblog | Carpix ]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account