Audi, BMW și Mercedes-Benz fac chetă pentru HERE

Nokia HERE

E destul de greu să crezi că Audi, BMW și Mercedes-Benz își unesc forțele și lucrează împreună pentru un bine comun, înă nu-i nici prima oară când se întâmplă asta și, probabil, nici ultima.

Audi, BMW și Daimler au ajuns la un acord cu Nokia privind achiziționarea serviciului de cartografiere și localizare, HERE. Fiecare dintre cei trei participanți vor avea „părți” egale, iar tranzacția va fi finalizată cel mai probabil în primul trimestru al anului 2016. Conform surselor – WorldCarFans -, suma plătită de cei tri producători auto este de trei miliarde de dolari. Practic, câte un miliard fiecare, să fie toată lumea mulțumită.

Nokia HERE

Scopul pentru care trio-ul Audi, BMW, Daimler a ales să achiziționeze HERE sunt destul de nobile și, credem noi, destul de profitabile. În primul rând, HERE este unul dintre cele mai bune, complete și precise servicii de navigație și localizare, furnizând hărți în peste 200 de țări și peste 50 de limbi. Mai mult, conform oficialilor Audi, BMW și Daimler, HERE este cea mai solidă „fundație” pentru dezvoltarea vehiculelor autonome. În același, serviciile de navigație și cele de localizare pot da naștere unor noi sisteme de asistență rutieră și, în viitor, hărțile extrem de precise, împreună cu posibilitatea vehiculelor de a transmite datele pe care le înregistrează către o „bază” comună, pot duce la actualizarea condițiilor de trafic în timp real. De exemplu, imaginează-ți că o mașină merge pe un drum cu polei. Pe baza senzorilor sistemelor de asistență, luând în calcul temperatura exterioară, mașina va trimite aceste date mai departe, marcând drumul ca fiind „alunecos”. În momentul imediat următor, serviciul HERE ar putea actualiza sistemul de navigație al mașinii tale și te-ar putea avertiza că drumul pe care intenționezi să-l urmezi este acoperit cu polei. Sună bine, nu? Mai mult, sistemul de localizare și navigație HERE, împreună cu sistemele inovative de comunicare între autoturisme și „infrastructură” poate da naștere unui val de mașini ce trec numai pe culoarea roșie a semaforului, oferindu-ți toate informațiile necesare pentru a optimiza consumul de carburant și timpul petrecut în trafic.

Nokia HERE

În urma achiziției, HERE va rămâne o entitate de sine stătătoare, care va continua să-și dezvolte și să-și ofere produsele mai departe, indiferent de industria care le solicită. Managementul HERE va fi, de asemenea, independent, cu scopul de a deschide platforma HERE către o bază cât mai largă de clienți.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account