BMW X6
BMW X6
BMW X6

Automobile Bavaria a livrat primul BMW X6 Active Hybrid din România

BMW X6 Active Hybrid_3

17 aprilie 2010 – Ziua lansării oficiale a BMW X6 ActiveHybrid a coincis pentru Automobile Bavaria cu livrarea primului autoturism de acest fel din Romania la showroomul din Băneasa.

Primul BMW X6 ActiveHybrid din Romania va putea fi admirat pe străzile Judetului Prahova distingându-se de alte modele BMW X6 prin nuanţa Bluewater metalizat – folosită în premieră pentru această gamă şi prin prezenţa simbolului „ActiveHybrid” pe pragurile haionului şi uşilor.

“Ne bucurăm pentru faptul că acest concept a prins atât de repede pe piaţa românească, există şi alte contracte in discuţie pentru acest model, fapt ce demonstrează interesul crescând al românilor pentru protejarea mediului înconjurator”. a declarat Dr. Wenzel Weber – General Manager – Automobile Bavaria.

BMW X6 ActiveHybrid

Primul model Sports Activity Coupé din lume cu transmisie complet hibridă este construit având ca obiectiv principal o dinamică superioară de condus, alături de o eficienţă fără precedent. Tehnologia BMW ActiveHybrid oferă un surplus semnificativ de cuplu şi, în acelaşi timp, reduce consumul de combustibil cu aproximativ 20 de procente faţă de un automobil echipat numai cu motor cu combustie. Rezultatul face ca BMW X6 ActiveHybrid să fie un BMW autentic între modelele hibride.

Sistemul de transmisie BMW X6 ActiveHybrid constă dintr-un motor V8 pe benzină, ce dezvoltă 300 kW/407 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo şi două motoare electrice sincronizate, ce furnizează 67 kW/91 CP, respectiv, 63 kW/86 CP. Valoarea maximă a puterii ansamblului este de 357 kW/485 CP, cu un maxim al curbei de cuplu de 780 Nm.

Interacţiunea foarte bine controlată a acestor trei unităţi optimizează eficienţa generală a modelului BMW X6 ActiveHybrid la orice viteză, cu o acceleraţie, cu start de pe loc, până la 100 km/h în 5,6 secunde. Viteza maximă a modelului BMW X6 ActiveHybrid este limitată electronic la 236 km/h (250 km/h cu pachetul opţional Sport), cu un consum mediu de combustibil în ciclul UE de testare de 9,9 litri/100 km şi un nivel al emisiilor CO2 de 231 grame per kilometru.
Primul model BMW complet hibrid (full hybrid) poate rula exclusiv cu propulsie electrică şi fără emisii CO2 până la o viteză de 60 km/h, iar motorul cu combustie este activat automat atunci când este necesar.

P90050163

Variaţia ideală dintre cele două moduri pentru o eficienţă îmbunătăţită şi un dinamism superior este asigurată de transmisia activă care oferă combinaţia ideală dintre cele două moduri de propulsie pentru o eficienţă şi performanţe dinamice îmbunătăţite, în orice moment. Folosind cele două motoare electrice, trei angrenaje planetare şi patru ambreiaje multidisc, puterea de transmisie este distribuită printr-o cutie de viteze automată cu şapte trepte, operată printr-un selector electronic de viteze, respectiv, prin clapetele de pe volan.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive distribuie puterea motorului variabil între puntea faţă şi puntea spate. Motoarelor electrice sunt alimentate de un acumulator NiMH de înaltă performanţă, aflat sub podeaua compartimentului de bagaje, care oferă energie şi către reţeaua electrică a maşinii.

Compartimentului pentru bagaje are aceeaşi capacitate ca şi în cazul modelului BMW X6 cu motor cu combustie. La acţionarea frânelor sau la eliberarea acceleraţiei, energia cinetică este transformată în energie electrică şi este stocată în bateria de înaltă performanţă. Pentru a asigura această funcţie, fie unul, fie ambele motoare electrice acţionează ca un generator, furnizarea energiei electrice generată în acumulator se face fără cea mai mică creştere a consumului de combustibil. Utilizarea ulterioară a acestei energii pentru a oferi un plus de putere reduce semnificativ consumul de combustibil.

Motoare electrice pentru o mai bună performanţă fără consum suplimentar de combustibil.

Pentru un plus de dinamism, cele două motoare electrice alimentate de acumulatorul de înaltă tensiune furnizează un cuplu suplimentar de până la 280 Nm. Acest impuls semnificativ nu aduce însa nicio creştere a consumului de combustibil.
Cele două motoare electrice au caracteristici de performanţă similare. Puterea livrată este de 67 kW/91 CP, respectiv 63 kW/86 CP, cu un maxim al cuplului de 260 Nm, respectiv 280 Nm.

Motoarele electrice susţin motorul cu combustie în mod eficient pe întreaga plajă de turaţii. Acest suport suplimentar duce la reducerea puterii necesare motorului cu combustie atunci când se rulează constant la o viteză ridicată. Schimbare de sarcină între cele două tipuri de propulsie este perfect controlată în orice moment, pentru a oferi sistemului o eficienţă sporită şi un efect maxim în situaţii practice de trafic.

De asemenea, motoarele electrice sunt în măsură să ofere un flux constant de putere, maximul fiind disponibil la schimbarea vitezelor prin aşa-numitul efect “impuls de răspuns”. Valoarea maximă a puterii sistemului este de 357 kW/485 CP, cu un vârf al curbei de cuplu de 780 Nm. Acest lucru face ca modelul BMW X6 ActiveHybrid să fie cel mai puternic automobil hibrid din lume, cu o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 5,6 secunde şi cu o viteză maximă, limitată electronic, de 236 km/h (respectiv 250 km/h cu pachetul opţional Sport).

P90050123

BMW ActiveHybrid X6 ocupă o poziţie unică în cadrul segmentului BMW X prin alăturarea unor parametrii de performanţă de excepţie cu un consum de combustibil şi un nivel al emisiilor redus semnificativ. BMW X6 ActiveHybrid combină dinamismul suprem cu eficienţa fascinantă, cu un consum mediu în ciclul UE de testare de doar 9,9 litri/100 km, precum şi un nivel al emisiilor CO2 de 231 grame per kilometru.

Modul de transmisie complet electrică reduce emisiile la zero.

Cu o combinaţie dintre transmisia activă cu două moduri şi acumulatorul de înaltă performanţă, BMW X6 ActiveHybrid este capabil să ruleze chiar şi numai cu motoarele electrice. În aceste condiţii de funcţionare nivelul de emisii este zero.

BMW ActiveHybrid X6 poate rula numai cu energie electrică indiferent de temperatura mediului ambiant, temperatura minimă de funcţionare fiind necesară doar pentru lichidul de răcire a motorului, pentru lichidul de transmisie şi pentru acumulatorul de înaltă tensiune. O altă cerinţă este ca bateria să fie încărcată în mod corespunzător. Viteza maximă în modul electric este de 60 km/h, pe o distanţă maximă de 2,5 kilometri. În timpul ce se rulează în modul electric, BMW X6 ActiveHybrid îşi păstrează toate funcţiile de siguranţă şi confort. Frânele rămân pe deplin funcţionale. Acelaşi lucru se aplică şi la EPS Servodirecţia Electronică, cu asistarea direcţiei realizată printr-un motor electric.

BMW ActiveHybrid cu eficienţă maximă.

BMW ActiveHybrid X6 combină un concept de automobil inovator cu o tehnologie de ultimă oră în privinţa transmisiei pentru a furniza o experienţă a condusului cu adevărat unică. Îmbunătăţirea performanţelor dinamice, dar şi a eficienţei oferă modelului Sports Activity Coupé de la BMW un caracter unic. Este un model care stă sub semnul contrastelor – este cel mai rapid hibrid construit vreodată şi, în acelaşi timp, este proiectat să fie foarte eficient; aduce, suplimentar faţă de modelul “convenţional” două motoare electrice şi un acumulator de înaltă capacitate, dar nu aduce modificări la spaţiul interior şi al portbagajului.

La exterior, câteva detalii scot în evidenţă BMW X6 ActiveHybrid. Cu linia cursivă a acoperişului, elegantă şi dinamică, şi cu trăsături specifice unui BMW X, modelul Sport Activitate Coupé oferă o interpretare sportivă unică a acestui automobil foarte special.

Foarte impresionantă, curba Powerdome de pe capota compartimentului motor asigură o distincţie clară din exterior a acestui automobil foarte special.

Pret

Preţul noului BMW X6 ActiveHybrid este de 87.000 Euro fără TVA (103.530 Euro cu TVA).

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account