VIDEO: BMW XM debutează în 27 septembrie, având V8 plug-in hybrid cu minimum 650 CP

BMW XM va debuta în 27 septembrie 2022, conform teaser-ului video publicat pe BMW USA pe canalul său de You Tube.

În acest clip video se poate vedea că XM se va distinge prin grila cu margini iluminate și lumini LED încruntate, separate de proiectoarele principale. Așadar, XM va păstra și în varianta de serie designul extrovertit al conceptului care a fost dezvăluit în toamna anului trecut.

De asemenea, în clip se poate auzi mârâitul baritonal al motorului V8.

XM va avea o propulsie de tip plug-in hybrid cu motor V8

BMW a confirmat că XM va fi propulsat de un sistem plug-in hybrid care integrează un V8 cu benzină și un motor electric. Constructorul bavarez a anunțat deja că XM va debuta cu o versiune care va produce 650 CP (480 kW) și 800 Nm. Însă BMW a menționat că această primă propulsie plug-in hybrid din istoria diviziei BMW M GmbH este capabilă să livreze 750 CP (550 kW) și 1.000 Nm.

Din aceste motive par destul de justificate zvonurile, precum cele publicate de BMWBlog.com și Bimmerpost.com, care spun că XM va fi propus și în variantă cu 750 CP, despre care se crede că ar putea să se numească Black Label.

Latura electrică a propulsiei

XM este animat în tandem de un V8 și un motor pur electric. Dar până acum BMW nu a oferit detalii despre puterea motorului electric sau despre capacitatea bateriei lui XM. Însă a precizat că SUV-ul de performanță înaltă va avea autonomie electrică de aproximativ 80 de kilometri, conform WLTP.

XM va fi produs în SUA

Modelul XM va fi construit în uzina BMW Group din Spartanburg, SUA. De altfel, se preconizează că SUA va fi cea mai importantă piaţă pentru primul SUV plug-in hybrid al diviziei BMW M GmbH. Producția va demara la sfârşitul anului 2022.

Iar XM va fi unul dintre cele mai importante modele lansate de BMW GmbH în anul când se împlinesc 50 de ani de la fondarea sa. XM este primul automobil produs exlusiv pentru gama BMW GmbH, după legendarul model sport BMW M1. BMW subliniază că XM va fi disponibil doar în versiune plug-in hybrid şi exclusiv ca model M.

(Foto: Conceptul BMW XM)

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account