Echipa de Robotică Ro2D2, printre marii căştigători la finala internaţională FIRST Tech Challange

După ce la începutul lunii au dezvelit noul BMW XM în România, echipa Ro2D2 a fost distinsă cu Premiul Motivation la finala internaţională din Statele Unite a competiției FIRST Tech Challenge. Toate cele patru echipe participante din România au obţinut premii importante.

FIRST Tech Challenge este una din cele mai importante competiţii de robotică la nivel global pentru elevii de liceu. La finala internaţională din Statele Unite, din 192 de echipe, patru au reprezentat România. 3 echipe s-au calificat de la etapa națională FTC România și una de la FTC India, din oraşele Bucureşti, Iaşi, Piteşti şi Ploieşti.

Numărul mare de participanţi a dus la împărţirea celor 192 de echipe în 4 divizii. La final toate echipele Româneşti s-au întors cu premii importante şi au făcut parte din alianţele de echipe care au câştigat fiecare divizie.

Dintre aceştiea, echipa Ro2D2, care în urmă cu trei săptămâni dezvelea în faţa  presei noul BMW XM în premieră naţională, a fost distinsă cu premiul Motivation Jemison division pentru activitatea de promovare şi comunicare a valorilor FIRST.

Celelalte echipe româneşti au fost distinse cu: Cyliispepp – MOTIVATE Award locul 2 Franklin division; Team Tehnoz  – DESIGN Award locul 3 Ochoa division; Autovortex – CONTROL Locul 3 Edison divison.

Performanţa l-a făcut pe prezentator să exclame: „Toate echipele româneşti sunt premiate!… Daţi-mi un paşaport să vin în România.”

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre Echipa Ro2D2 sau să susțineți proiectele sale vă invităm să vizitați site-ul ro2d2team.com.

Despre FIRST şi FIRST Tech Challenge

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) este o organizație internațională de tineret, care coordonează competiții de robotică pentru toate grupele de vârstă până la 18 ani pentru a promova valorile STEM în educaţie. Cea mai importantă competiție a organizaţiei este FIRST Tech Challenge, unde echipe de liceu trebuie să dezvolte, să construiască, să programeze roboți, pentru ca apoi să concureze în „alianțe” de mai multe echipe. Câștigătorii naționali participă în fiecare an în finala internațională din Statele Unite, în perioada 19-22 aprilie. În 2022, o echipă românească a fost în alianța câștigătoare. În acest an, trei echipe românești sunt reprezentate în finala găzduită la Huston. Ro2D2 s-a calificat în cadrul finalei din perspectiva de câştigător al Inspire Award – pentru cea mai bună echipă, evaluată nu doar din perspectiva experienţei de concurs, dar şi din perspectiva comunicării şi a efortului de strângere de fonduri.

FIRST este una dintre cele mai importante iniţiative de educaţie prin robotică la nivel mondial. Proiectul se bucură de susținerea unor organizații și companii importante, cu o serie lungă de parteneri strategici precum NASA, Qualcomm, Google, Amazon, Lego sau Apple.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account