BMW are in plan o versiune BMW M5 cu tractiune integrala

Ideea unui BMW M5 cu tractiune integrala revine in centrul atentiei. Albert Biermann, directorul diviziei de cercetare & dezvoltare BMW M declarase recent ca BMW are in plan un M5 cu tractiune integrala, pentru a satisface nevoile clientilor din zona geografica a SUA denumita “centura de zapada”, unde se vand foarte bine toate modelele cu tractiune integrala produse de Mercedes si Audi.

Doar ca la scurt timp dupa aceasta declaratie, Biermann a dezmintit stirea, spunand ca un sistem de tractiune nu va face decat sa aduca mai multa complexitate si mai multa greutate noului M5, care este si-asa destul de solid.

Iata ca acum publicatia australiana Brisbane Times citeaza liderul de proiect BMW M5 Max Ahme, care declara ca BMW ar putea lua in calcul un sistem cu tractiune integrala, ce ar putea ajuta masina sa faca fata mai bine cresterii de putere si cuplu.


“Ne gandim la asta,” a recunoscut Ahme la lansarea noului BMW M5 in Spania. “Daca cresti mereu puterea, poate ca e nevoie de asa ceva.”

La fel ca si Biermann, project manager-ul M5 recunoaste ca sistemul xDrive vine la pachet si cu dezavantaje majore, in special legate de greutate si complexitate.

“E o idee buna dar asta ar insemna ca masina sa cantareasca in plus 120 kg, si ar fi pe puntea fata”, a mai adaugat el.

Mai mult, Ahme a dezvaluit ca inginerii BMW M au analizat sistemul de tractiune integrala ultrausor de pe Ferrari FF.

Dar cum se va potrivi asta cu traditia BMW a masinilor M de mare performanta cu propulsie?

Jorg Herrmann, Directorul diviziei de Product Management din cadrul BMW M, spune ca modelele X5 M si X6 M deja au incalcat traditia cu sistemul lor de tractiune integrala, si ca cei din companie vor analiza toate posibilitatile de a implementa asa ceva daca va fi cazul.

Versiunea BMW M5 xDrive ar concura cu modelele cu tractiune integrala de la Mercedes-Benz si Audi, care se vand deja foarte bine in SUA.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account