BMW Guggenheim Lab s-a deschis la Mumbai pe 9 decembrie 2012

A treia escală a proiectului global oferă programe gratuite în întregul oraş care explorează spaţiul public şi viaţa urbană.

Mumbai. Deschis la Mumbai în data de 9 decembrie 2012 (până la 20 ianuarie 2013) şi prezentat în colaborare cu Muzeul Dr. Bhau Daji Lad, BMW Guggenheim Lab va oferi programe şi proiecte publice gratuite pe întreg cuprinsul oraşului în cadrul temei ME=WE. La cea de-a treia etapă a acestei iniţiative mobile, Mumbai Lab va propune provocări şi oportunităţi legate de spaţiul public, iar alegerea locuitorilor din Mumbai (denumiţi Mumbaikars în dialectul Marathi) realizează un echilibru între interesul individual („me”) şi cel al comunităţii („we”).

Spaţiu urban de cercetare, centru comunitar şi spaţiu public de adunare, BMW Guggenheim Lab este un proiect global care vizează creşterea gradului de conştientizare a provocărilor urbane importante şi care inspiră o conversaţie în desfăşurare în oraşele din jurul mapamondului. Programul, cu durata de şase săptămâni din locaţia centrală a Mumbai Lab, va fi prezentat între orele 15.00 şi 21.00, de joi până luni, în piaţa din faţa Muzeului Dr. Bhau Daji Lad. De asemenea, la anumite date, activităţile se vor desfăşura şi în alte locuri, între orele 17.00 şi 21.00 – cinci comunităţi de pe cuprinsul oraşului:

Horniman Circle (Fort): 13-17 decembrie;

Sambhaji Park (Mulund East): 20-24 decembrie;

Priyadarshini Park (Malabar Hill): 27-30 decembrie;

Batliboy Compound (Mill Worker Colony): 3-7 ianuarie;

Mahim Beach (Mahim): 10-13 ianuarie.

Pe lângă participarea la programele gratuite din cadrul laboratorului, publicul este invitat să acceseze site-ul proiectului (http://www.bmwguggenheimlab.org), să se alăture comunităţilor de socializare dedicate şi să se înscrie la newsletterul Laboratorului (http://www.bmwguggenheimlab.org/subscribe) pentru a primi cele mai noi informaţii.

„Obiectivul BMW Guggenheim Lab este explorarea vieţii urbane pe străzi şi prin ochii oamenilor care locuiesc în oraşe”, declară Richard Armstrong, directorul Muzeului şi Fundaţiei Solomon R. Guggenheim. „După lansarea Laboratorului la New York şi după escala în Berlin, suntem încântaţi să aducem acest proiect la Mumbai, unul dintre oraşele cele mai complexe, mai populate şi mai bogate cultural din întreaga lume.”

Philipp von Sahr, preşedintele BMW Group India, a declarat: „Nici că există loc mai potrivit să găzduiască BMW Guggenheim Lab la Mumbai decât Muzeul Dr. Bhau Daji Lad – şi nu există partener mai bun pentru acest proiect decât Fundaţia Solomon R. Guggenheim. După New York şi Berlin, am realizat pe deplin că Laboratorul a parcurs deja un lung drum prin care să conecteze oamenii din lume pentru a face faţă împreună provocărilor care stau în faţa noastră în metropolele prezentului şi viitorului. Datorită acestui fapt ştim că succesul BMW Guggenheim Lab se datorează fiecăruia dintre noi care participăm la acest proiect, suntem online sau la faţa locului. Pentru aceasta, suntem convinşi că Mumbai se va dovedi o metropolă primitoare pentru noi idei şi inovaţii continue.”

„Suntem încântaţi să colaborăm cu Muzeul Solomon R. Guggenheim şi cu BMW Group pentru a aduce BMW Guggenheim Lab Mumbai la Muzeul Dr. Bhau Daji Lad”, a declarat Tasneem Mehta, administrator delegat şi director onorific la Muzeului Dr. Bhau Daji Lad. „Sperăm ca seria de programe familiale interactive şi activităţii cu participare vor inspira tinerii din Mumbai să ia în considerare viitorul vieţii urbane şi rolul lor în formarea acestuia.”

Programele Mumbai Lab

Programele Mumbai Lab vor include proiecte de design, studii participative, excursii, discuţii, ateliere, proiecţii de film şi activităţi culturale. Activităţile creative şi manuale vor reuni publicul cu profesionişti din design, oficiali ai oraşului şi urbanişti, pentru a aborda probleme legate de transport, locuinţe, apă şi guvernare. În plus, excursiile în oraş vor explora efectele psihologice ale spaţiului public. Proiectele de design includ o competiţie deschisă pentru dezvoltarea de soluţii privind o intersecţie foarte aglomerată din Mumbai şi o explorare a modalităţilor de reajustare a infrastructurii cu noi spaţii publice şi funcţii pietonale. Pentru mai multe detalii despre programele individuale, vizitaţi calendarul online al BMW Guggenheim Lab: http://bit.ly/BMWGuggLab_calendar.

„Referitor la programul BMW Guggenheim Lab Mumbai, sperăm să continuăm extinderea participării dincolo de audienţa tradiţională a muzeului”, a declarat curatorul Mumbai Lab, David van der Leer. „Oricine locuieşte în oraş reprezintă o miză în viitorul acestuia, iar programele noastre sunt concepute să reunească oamenii din toate mediile şi cu orice punct de vedere, pentru a aborda probleme importante legate de viaţa urbană.”

Echipa Mumbai Lab

Programele au fost dezvoltate de echipa Mumbai Lab (Aisha Dasgupta, Neville Mars, Trupti Amritwar Vaitla şi Héctor Zamora), un grup multidisciplinar internaţional format din inventatori şi specialişti, în colaborare cu curatorii Guggenheim, David van der Leer şi Stephanie Kwai, echipa Muzeului Dr. Bhau Daji Lad şi consultanţii pentru programe locale, Sourav Biswas, Vikram Doctor, Naresh Fernandes, Aaron Pereira, Swati Sanghavi, Surabhi Sharma şi Pooja Warier.

Arhitectura Mumbai Lab

Ca şi la New York şi Berlin, structura fizică a Mumbai Lab este în strânsă legătură cu mediul urban. Atelier Bow-Wow din Tokyo, în cooperare cu arhitectul Samir D’Monte din Mumbai, au creat o structură de forma literei L, realizată în principal din bambus. Caracterul unic o face potrivită pentru piaţa de lângă Muzeul Dr. Bhau Daji Lad şi pentru densitatea mare a populaţiei oraşului. De asemenea, a fost creată şi o versiune modificată a Laboratorului, care va fi prezentă la celelalte locaţii din Mumbai.

Informaţii pentru vizitatori

Toate programele BMW Guggenheim Lab Mumbai sunt gratuite şi deschise publicului în timpul orelor de program. Cele mai multe programe şi evenimente ale Laboratorului au loc în limba engleză şi vor fi accesibile pe principiul „primul venit, primul servit”; programele care vor fi în limbile Hindi şi Marathi vor fi anunţate în calendarul Laboratorului (http://bit.ly/BMWGuggLab_calendar), la fel ca şi programele cu spaţiu limitat ce necesită confirmarea prezenţei.

Despre BMW Guggenheim Lab

BMW Guggenheim Lab este o iniţiativă comună a Fundaţiei Solomon R. Guggenheim şi BMW Group. BMW Guggenheim Lab îi are drept curatori pe David van der Leer şi Maria Nicanor de la Muzeul Solomon R. Guggenheim. Blogul proiectului, Lab | Log (http://blog.bmwguggenheimlab.org), prezintă interviuri cu colaboratorii BMW Guggenheim Lab şi include acoperirea activităţilor laboratorului. Publicul este invitat să acceseze comunităţile sociale ale BMW Guggenheim Lab pe Twitter (@BMWGuggLab şi #BGLab), Facebook, YouTube, Flickr şi Foursquare.

Despre Fundaţia Solomon R. Guggenheim

Fondată în 1937, Fundaţia Solomon R. Guggenheim are ca scop promovarea înţelegerii şi aprecierii artei, în special din perioada modernă şi cea contemporană, prin expoziţii, programe educaţionale, iniţiative de cercetare şi publicaţii. Reţeaua globală a început în anii ’70, când Muzeului Solomon R. Guggenheim din New York i s-a alăturat Colecţia Peggy Guggenheim din Veneţia, apoi au urmat Muzeul Guggenheim din Bilbao (deschis în 1997), Deutsche Guggenheim din Berlin (1997-2013) şi va continua cu Guggenheim Abu Dhabi, aflat în prezent în dezvoltare. În viitor, Fundaţia Guggenheim va continua să creeze colaborări internaţionale care vor duce arta contemporană, arhitectura şi designul dincolo de pereţii muzeului. Mai multe informaţii despre fundaţie pot fi găsite la http://www.guggenheim.org.

Despre Muzeul Dr. Bhau Daji Lad

Muzeul Dr. Bhau Daji Lad este cel mai vechi muzeul din Mumbai, fiind înfiinţat în 1872 sub titulatura Victoria & Albert Museum, Bombay. Colecţia prezintă istoria şi dezvoltarea culturală a oraşului Mumbai. Colecţia muzeului de artă plastică şi decorativă este o dovadă exemplară a practicii şi măiestriei timpurii din arta modernă. În 2005, proiectul de restaurare a muzeului, susţinut de Fundaţia Jamnalal Bajaj şi realizat de INTACH, a câştigat cel mai important Premiu UNESCO de Excelenţă pentru Conservarea Patrimoniului Cultural. Muzeul a lansat un program vast de expoziţii care prezintă artişti indieni importanţi şi colaborează cu instituţii internaţionale pentru a aduce arta contemporană în spaţiul public din Mumbai. Aceste expoziţii fac parte din iniţiativa muzeului de a crea un forum public pentru dialog pe probleme urbane contemporane. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi http://www.bdlmuseum.org.

Despre implicarea culturală BMW

De peste 40 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni au fost create de artistul Gerhard Richter special pentru foaierul sediului central al BMW Group din München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Metha, Daniel Barenboim şi Anna Netrebko au colaborat cu BMW. Compania a mandatat arhitecţi faimoşi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid şi Coop Himmelb(l)au să creeze designul unor importante clădiri şi uzine ale concernului. BMW Group garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care se implică – aspect esenţial pentru lucrările artistice revoluţionare, ca şi pentru inovaţiile majore într-o afacere de succes. Informaţii suplimentare: bmwgroup.com/culture şi bmwgroup.com/culture/overview.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account