Cea mai bogata persoana din industria auto: Susanne Klatten

Cea mai bogata persoana din industria auto din intreaga lume nu este un barbat, asa cum poate am fi crezut, ci o femeie. Potrivit Forbes Billionaires List, mostenitoarea BMW Susanne Klatten este cea mai bogata persoana din industria auto. Nemtoaica in varsta de 50 ani este la nr. 58 pe lista celor mai bogati oameni din lume, cu o avere de 14,3 miliarde USD, cu 1,3 mld USD mai mult fata de anul trecut, in urma anului de success inregistrat de BMW.

Susanne Klatten este fiica lui Johanna ai a lui Herbert Quandt, care a salvat BMW atunci cand era in pragul falimentului. Tatal sau i-a lasat un procent de 12.5% din BMW. Ea a fost numita si membra in consiliul director BMW, impreuna cu fratele sau Stefan Quandt, in 1997.

Klatten detine si controlul producatorului de produse chimice Altana si detine procente si intr-o serie de alte companii.

Din industria auto mai sunt pe lista Chung Mong-Koo de la Hyundai (Nr. 191 pe lista, avere de 6,3 miliarde USD) precum si celebrul fondator al Tesla, Elon Musk (Nr. 527, 2,7 miliarde). SUA si China au cei mai multi miliardari din industria auto, sase si respective cinci persoane.

Cititi articolul complet in Forbes

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account