Valentino Rossi va fi pilot BMW M Motorsport din 2023, la volanul lui BMW M4 GT3

Valentino Rossi

Valentino Rossi va pilota modelul BMW M4 GT3 pentru echipa BMW M Team WRT, care demarează parteneriatul cu BMW M Motorsport.

Valentino Rossi și-a încheiat cariera în MotoGP în 2021 și a acumulat un palmarez epic, cu 9 campionate câștigate. Însă nicidecum nu vrea să iasă încă din lumea motorsportului. Doar că a făcut tranziția de la 2 la 4 roți. Mai exact, în 2022, având vârsta de 43 de ani, a concurat în competiția Fanatec GT World Challenge Europe pentru Team WRT. Și la finalul sezonului din acest an a avut prima ocazie de a testa și noul model de curse BMW M4 GT3.

Acum, BMW M Motorsport divizia de competiții oficială a constuctorului BMW, anunță că Valentino Rossi va concura în 2023 la volanul noului coupe BMW M4 GT3. Pilotul italian va lua startul în 2023 în Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS, precum și în cursa de 12 ore de la Bathurst.

Valentino Rossi se declară foarte încântat de oportunitatea oferită în cadrul parteneriatului cu BMW M Motorsport

„Sunt foarte mândru să devin un pilot oficial BMW M și este o mare oportunitate.”- a spus Valentino Rossi.

„Anul trecut am început să particip în competiții în mod serios și am încheiat primul meu sezon cu echipa WRT, cu care mă înțeleg foarte bine și sunt foarte bucuros că echipa WRT a ales ca BMW M Motorsport să-i fie noul partener. Am avut deja o ocazie să testez de două ori modelul BMW M4 GT3 și sentimentul pe care mi-l transmite mașina este foarte bun. Cred că putem fi competitivi sezonul viitor. De asemenea, BMW M Motorsport mi-a dat oportunitatea să concurez alături de doi piloți foarte puternici anul viitor, Maxime Martin și Augusto Farfus. Încă mai multe de îmbunătățit și învățat, dar sper să mă ridic la nivelul scopurilor și să fie suficient de rapid pentru a mă lupta în weekendurile când au loc competițiile.” – a detaliat Rossi.

O carieră fenomenală în competițiile cu motociclete

Valentino Rossi a câștigat prima oară laurii de campion mondial în 1997, în clasa 125 cc. Doi ani mai târziu avea să devină campion și în clasa 250 cc. Dar parcursul său era abia la început. În anul 2000 a fost promovat în cea mai înaltă categorie competițională din campionatul mondial de motociclism. Este vorba despre clasa de 500 cc, în care a devenit campion mondial în 2001. Această categorie a fost înlocuită de MotoGP în 2002. Iar Rossi a continuat să domine.

Până în 2005 a fost de încă 4 ori campion mondial. Iar încă două titluri supreme și le-a adăugat în palmares în 2008 și 2009. Statutul său de legendă a venit însoțit și de porecla „Doctorul”. Și chiar dacă nu a mai obținut alt titlu mondial după 2009, el a continuat să fie unul dintre cei mai competitivi piloți MotoGP. Și s-a luptat în mod constant pentru poziția de campion mondial. Valentino Rossi a inspirat noi generații de piloți inclusiv lansând VR46 Rider Academy. Prin înființarea aceastei școli de pilotaj s-a dedicat formării piloților tineri pentru participarea în MotoGP.

Rossi a încercat constant experiența din elita competițiilor automobilistice

Valentino Rossi a vizat mereu și participarea în competițiile automobilistice, după cum ne amintește chiar BMW odată cu anunțul că pilotul italian va conduce noul M4 GT3. Și a țintit mereu sus. A testat inclusiv monoposturi Ferrari și Mercedes-Benz pentru Formula 1. A luat startul în Monza Rally și a participat la două curse în Campionatul Mondial de Raliuri (în 2006 în Noua Zeelandă și în 2009 în Wales). Apoi, în 2019, Rossi a concurat într-o cursă de anduranță din Abu Dhabi. Iar în 2022 a participat în GT World Challenge Europe, fiind pilot Team WRT.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account