BMW M2 vs BMW M4: Tu ce ai alege?

BMW M2 vs BMW M4

BMW M2 vs BMW M4 este un comparativ foto care încearcă să răspundă unei întrebării simple, dar care, de fapt, ascunde câteva lucruri care pun sub semnul întrebării alegerea uneia dintre cele două modele. În primul rând, pentru că diferența de preț între cei doi copii ai diviziei BMW M este una considerabilă care, uneori, nu poate justifica diferența dintre performanțele dinamice ale celor două modele.

În cazul acestui comparativ foto – BMW M2 vs BMW M4 – am luat în calcul versiunile de pornire pentru fiecare model, astfel că ele sunt configurate cu transmisii manuale cu șase trepte în locul cutiilor automate. În plus, este deja cunoscut faptul că BMW M2 împrumută multe lucruri de la fratele său mai mare, printre care se numără și bijuteria ascunsă sub capotă, dar și elemente ale suspensiei. Oricum ar fi, diferența cea mai mare, din punctul meu de vedere, apare în cazul prețului.

BMW M2 vs BMW M4: performanțe dinamice

Este evident că cele două modele împart o filozofie comună, atât atunci când vorba despre propulsor, cât și când vine vorba despre suspensie și modul în care cele două M-uri reușeșsc să-l facă pe cel de la volan să se simtă. Totuși, diferențe există, iar ele nu sunt deloc de neglijat. BMW M2 oferă o putere maximă de 370 de cai-putere la 6.500 de rotații pe minut, în timp ce momentul motor maxim este de 465 Nm și este disponibil încă de la 1.400 de rotații pe minut. Astfel, BMW M2, echipat cu o transmisie manuală, accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,5 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h. De cealaltă parte, BMW M4 Coupe dezvoltă 431 de cai-putere la 5.500 de rotații pe minut, iar cuplul de 550 Nm, este livrat de la 1.850 de rotații pe minut. BMW M4 Coupe accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde dacă este echipat cu transmisia manulă și în 4,1 secunde dacă este echipat cu transmisia automată cu șapte trepte.

BMW M2 vs BMW M4Puterea mai mare pe care BMW M4 Coupe o pune la dispoziție se regăsește și în cazul performanțelor dinamice și este normal să fie. Ce este surprinzător însă este faptul că BMW M4 Coupe are o greutate mai mică decât cea a lui BMW M2. Cântărind 1.570 de kilograme, BMW M2 este cu 55 de kilograme mai greu decât BMW M4, ceea ce ne face să credem că fratele cel mare este mașina care oferă performanțe mai bune. Totuși, noi am condus ambele modele separat și M2 ne-a plăcut mai mult. Ni s-a părut mașina mai pură, mai agilă și mai apropiată de cel de la volan.

BMW M2 vs BMW M4: prețuri

Acum că am stabilit care e treaba cu performanțele dinamice, trebuie să trecem în revistă și prețurile celor două modele. Cu un preț de listă ce pornește de la 62.773 cu TVA inclus, BMW M2 Coupe este considerabil mai ieftin decât M4. Acesta din urmă are un preț ce pornește de la 81.872 de euro, cu TVA inclus, fiind mai scump decât M2 cu fix 19.022 de euro. Iar această diferență nu deloc de ignorat, mai ales că se poate traduce într-o altă compactă pe care să o poți utiliza în fiecare zi. Așa cum spuneam la început, prețurile de mai sus sunt pentru modelele echipate cu transmisii manuale. Pentru cei care își doresc să beneficieze de avantajele cutiei automate cu dublu ambreiaj și Drivelogic, există această opțiune atât pentru M2, cât și pentru M4 și costă 3.997 de euro, cu TVA inclus.

BMW M2 vs BMW M4

În concluzie, personal, aș alege un BMW M2 în locul unui M4, iar cu diferența de bani aș conduce zi de zi un Seria 1 cu un motor mic, poate chiar unul cu trei cilindri. De ce? În primul rând pentru că îmi place mult mai mult felul în care arată M2. Mi se pare mult mai agresiv, mai pus pe treabă. În al doilea rând, dacă tot vrei un M, de ce să nu-l cumperi pe cel mai pur dintre ei?

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account