BMW M4 de zece secunde

Faza asta cu „mașina de zece secunde” este pentru unii doar o replică din Furios și Iute, dar pentru alții este o chestiune destul de reală. BMW M4 a fost o mașină foarte rapidă de când a ieșit de pe porțile fabricii, dar între timp s-a transformat într-una care face sfertul de milă în puțin peste 10 secunde. Hai că-i bine!

La prima vedere pare un BMW M4 stock cu niște accesorii de la M Performance, dar în spatele imaginii de turmă această mașină ascunde niște modificări serioase. Propietarul acestui BMW M4 ne spune că a vrut o mașină rapidă, rapidă nu doar după standarde europene ci și după cele din SUA, patria V8-urilor și a pistelor de drag race.

saxsky-m4-5

A reușit  să-i crească puterea de la 431 CP la 700 CP cu ajutorul unor turbine PURE Stage 2, o admisie BMS, evacuare și soft. Puterea asta nu este foarte greu de obținut dintr-un motor supraalimentat, dar e foarte greu s-o stăpânești. Trebuie s-o pui jos eficient, să nu dăuneze grav sănătății mașinii și să nu te omoare. Pentru asta a folosit niște suspensii SWIFT, un kit de ambreiaj Dodson Superstock DCT și câteva șiretlicuri de aerodinamică.

saxsky-m4-11

În urma măsurătorilor mașina dezvoltă 700 CP și 910 Nm și pentru a-i pune la încercare omul nostru din M4 a fost cu mașina pe pista de drag. Unde…a scos un timp de 10 secunde și puțintel, are și „bonul fiscal” care ne dovedește asta. Timpul este foarte bun pentru o mașină europeană cu doar șase cilindri sub capotă, dar ăsta-i sportul unde nu contează doar puterea motorului, ci mai ales raportul putere/greutate, eficiența transmisiei și a modului în care mașina pune duce puterea către roți. La final ne-a lăsat și un clip cu fumul pe care-l scoate mașină-sa, semn că se bucură și ea de uprgrade-ul primit.


Sursa – Bimmerpost

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account