Un nou model BMW i este confirmat oficial

BMW i

Șeful BMW, Harald Kruger, a confirmat oficial apariția unui noi model din gama BMW i. Deși nu au fost vehiculate nume, avem toate motivele să credem că următorul bavarez electric se va numi BMW i5. Într-o conferință internă, Harald Kruger a anunțat oficial că BMW va lansa într-un viitorul destul de apropiat un nou model electric. Cel mai probabil acest nou model se va situa peste BMW i3 în gama bavaerză și va avea dimensiuni mai mari și, probabil, și o autonomie mai ridicată.

Mobilitatea se schimbă și, chiar dacă acest lucru nu este atât de evident în România, în țările ceva mai responsabile, modelel electrice, hibride sau de tip plug-in hybrid câștigă din ce în ce mai mult teren. Am putea spune că Tesla a schimbat regulile jocului, dar partea bună este că și marii producători europeni au reacționat. BMW i3 este unul dintre cele mai avansate vehicule electrice de pe piață și, spre deosebire de multe alte electrice, BMW i3 nu este o simplă mașină electrică care încearcă să nu emită emisii poluante în timpul mersului. Tot procesul de fabricație și de dezvoltare are la bază o nouă filozofie, una care-și propune ca amprenta de CO2 rezultată în urma producerii mașinii să fie minimă. Iar acest lucru se obține folosind energie eoliană sau hidroenergie în procesul de fabricație, dar și prin multe alte inovații tehnice care le permit celor de la BMW se producă o mașină electrică într-un mod eco.

BMW i

Schiă de design pentru Seria 2 Active Tourer.

În Germania, una din patru mașini electrice este un BMW i3, în Statele Unite una din șase mașini electrice este un BMW, iar în Norvegia 20% din modelele BMW comercializate sunt i3-uri. China, o piață extrem de importantă pentru întreaga industrie auto, exclude modelele electrice de la plata taxelor aferente cumpărării unei mașini. Chiar și în România există de mult în discuții o primă acordadtă de Statul Român pentru cei care-și doresc să achiziționeze o mașină eletric. „Vom investi în continuare în în familia BMW i3, astfel că vom lansa un nou model din gama i. Pe lângă acest lucru, transferul masiv de tehnologie din gama i către restul gamei BMW va continua, iar 2016 vom lansa modele de volum cu tehnologia plug-in hybrid. Printre ele se numără noul Seria 7, Seria 2, dar și Seria 2 Active Tourer, în timp ce BMW X5 xDrive40e este deja disponibil pe piață”, declara Harald Gruger în cadrul conferinței BMW. „Niciun alt producător auto din lume nu oferă o gamă atât de variată de soluții de propulsie, de la sisteme neconvenționale, până la motorizări clasice extrem de eficiente”, adaugă șeful BMW.

BMW i

Schiă de design pentru Seria 2 Active Tourer.

Deși zvonurile despre BMW i5 circulă deja de câțiva ani pe net, iar randările ne arată mai degrabă o limuzină cu tente sportive sau o compactă cu un design futurist, noi credem că viitorul BMW i5 va fi un monovolum mai mare decât actualul i3, care să ofere mult spațiu în interior, dar și un design atractiv și care ar putea fi bazat pe premisele modelelor Seria 2 Active Tourer. Ce-i drept, decomdată nu putem decât să speculăm asupra numelui și asupra clasei în care viitorul BMW i se va încadra.

A apărut numărul doi al revistei BMW Blog România. Revista este disponibilă în rețeaua națională a magazinelor Inmedio și la chioșcurile de difuzare a presei din întreaga țară. 

Promo BMWBlog_2

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account