VIDEO: Mission Performance deblochează modul de rulare cu tracțiune spate pentru BMW X3 M

Tunerul Mission Performance oferă posibilitatea adăugării modului de rulare doar cu tracțiune spate pentru sistemul de tracțiune integrală M xDrive al modelelor BMW X3 M și BMW X4 M.

În cazul lui M5 sistemul M xDrive oferă și opțiunea selectării modului 2WD, în care mașina rulează doar cu tracțiune la roțile punții spate. Însă BMW a preferat ca pentru modelele X3 M și X4 M să nu ofere decât opțiunile 4WD și 4WD Sport.

Constructorul bavarez explică faptul că la X3 M și X4 M sistemul M xDrive, care lucrează în tandem cu sistemul dinamic de control al stabilității (DSC – Dynamic Stability Control), livrează cuplu și la roțile din față doar când roțile din spate ajung la limita abilității lor de a transpune forța motrică pe asfalt. Iar în modul 4WD Sport cuplul motorului este direcționat într-o proporție și mai mare către roțile din spate. Chiar și așa nu vorbim despre tracțiune exclusiv la puntea spate.

Dar tunerul Mission Performance din Rancho Cucamonga, California, promite că din confortul de acasă poți folosi un laptop și un cablu Enet pentru a te conecta la modelul X3 M sau X4 M și a adăuga modul tracțiunii spate 2WD în câteva zeci de secunde. Tunerul exemplifică pașii pe contul său de Instagram:

Mission Performance subliniază că modul 2WD este folosit cu distemul de control al stabilității decuplat și nu recomandă folosirea modului de tracțiune spate când mașina este pe dinamometru.

Tunerul menționează că se poate reveni oricând la configurarea inițială a sistemului M xDrive, deoarece datele originale sunt salvate la momentul intervenției.

Rezultatul adăugării modului 2WD este unul care va răspunde pe placul celor care au poftă să facă „gogoși” pe asfalt, după cum vedem în clipul publicat de Mission Performance pe You Tube.

Sursa informațiilor și clipurilor video: conturile de You Tube și Instagram ale Mission Performance

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account