BMW si PSA Peugeot-Citroën au semnat acordul privind dezvoltarea unui motor cu patru cilindri pe benzina

P90055959

Grupul BMW si PSA Peugeot-Citroen isi vor continua colaborarea de success in domeniul dezvoltarii de propulsoare. In acest sens a fost semnat la Paris un acord intre Norbert Reithofer, Presedintele Consiliului de administratie al BMW AG, si Philippe Varin, Presedinte al Consiliului de administratie al PSA Peugeot Citroën.

Cele doua companii vor dezvolta viitoarea generatie de propulsor cu 4 cilindri pe benzina, proiectat in parteneriat, ce va respecta reglementarile EURO 6. In prezent motorul echipeaza mai multe modele ale marcilor MINI, Peugeot si Citroën.

Cei doi parteneri au confirmat si posibilitatea de a explora si alte domenii in directia cooperarii la nivel de sisteme si componente, cu scopul de a utiliza sinergiile celor doua grupuri in dezvoltarea, productia si aprovizionarea unei serii de componente.

“Am avut intotdeauna succes in cooperarea cu partenerii nostri, si acest lucru este valabil mai ales in ce priveste colaborarea cu PSA. Suntem incantati sa continuam cooperarea noastra in domeniul propulsoarelor si analizam si alte posibile oportunitati de colaborare” a declarat Reithofer.

Philippe Varin, Presedintele Consiliului de administratie al PSA Peugeot Citroën a declarat ca “acest nou acord cu BMW confirma succesul cooperarii dintre companiile noastre, ce a rezultat pana acum in productia a 1,3 milioane de motoare, din 2006. Sunt increzator ca viitoarea generatie de propulsoare dezvoltate in cadrul acestui parteneriat va obtine acelasi succes ca si generatia actuala”.

[Sursa: BMW]
BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account