BMW Z8 vândut pentru 192.000 de dolari

Dacă ai banii, fă-o! BMW Z8 este unul dintre cele mai râvnite BMW-uri second hand pe care le poți cumpăra la prețul unuia nou.

BMW Z8 nu mai este de mult o mașină nouă, dar asta nu înseamnă că se vinde mai scump decât o făcea atunci când ieșea de pe porțile fabricii, pentru că sunt unii prea darnici și prea naivi. De curând, în cadrul unei licitații din Detroit, un BMW Z8 s-a vândut pentru o sumă record. De ce să plătești atâția bani pe un BMW Z8 care nu valora decât 120.000 de dolari când era nou? Păi, motive sunt multe. În primul rând mașina este una genială. Arată ca o interpretare modernă a unui BMW 507, are sub capotă un V8 de 4,9 litri de 400 CP și a fost una din mașinile conduse de Bond în filmele alea unde se așterne la pat foarte ușor cu orice domnișoară și omoară patru oameni cu două gloanțe.

BMW Z8 (9)

Argumentele astea par a fi superficiale, chiar sunt, dar faptul că s-au produs doar 5.703 de exemplare chiar o fac o mașină foarte rară și o investiție bună pe viitor. Modelul în cauză avea puțin peste 20.000 de kilometri la bord. Asta a făcut să sară prețul atât de mult, credem noi, pentru că nu găsești multe atât de neumblate.

BMW Z8 (10)

Nu vă imaginați însă că-i doar un bibelou de pus la păstrat care nu trebuie pângărit. Are un șasiu și o caroserie din aluminiu, 400 CP, 500 Nm și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 4,7 secunde. Car and Driver l-au aruncat în luptă cu un Ferrari 360 Modena și nu s-a terminat chiar foarte bine pentru bolidul roșu, guraliv și fudul. De aceea mașinile astea merită cumpărate, chiar și la suprapreț, întreținute, iubite și păstrate pentru viitoarele generații. Tot respectul pentru cei care-și riscă portofelul în anii de criză pe mașini ca asta și pentru cei care le vând unor mâini mai abune atunci când nu și le mai permit. Și dacă vi se pare prea exagerat prețul, ia vedeți câți bani se cer pe unul asemănător, la noi, în Europa.

 

Sursa – BMW Blog

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account