Chris Bangle scrie carti si lanseaza un concurs de design

Chris Bangle, fostul sef de design al BMW, a lansat o carte. Designerul american a terminat de scris volumul Peter Teuful, A Tale of Car Design in 3 Parts. Mai mult, prologul include o descriere a sase tipuri de masini, care conduce la un concurs de design.

Bangle isi invita cititorii sa schiteze acele concepte si sa-si trimita ideile. Castigatorul marelui premiu va primi o excursie la sediul Chris Bangle Associates (CBA) in Italia, sau echivalentul a 2.000 Euro. Altor zece castigatori li se vor expune lucrarile pe site-ul oficial Chris Bangle, care vor aparea apoi si in a doua editie a cartii.

Concursul este deschis studentilor la universitatile de design, care nu sunt angajati in domeniu.


Retragerea lui Chris Bangle de la BMW in martie 2009 a marcat finalul a 15 ani de activitate in cadrul departamentului de design al BMW. Nascut in SUA, Chris Bangle, acum in varsta de 52 ani, a fost Directorul BMW Group Design Development din octombrie 1992. Dupa ce a studiat la University of Wisconsin si la Art Center College of Design din Pasadena, a inceput sa lucreze in Rüsselsheim, pentru Adam Opel AG. In 1985 el s-a mutat la FIAT, unde a devenit Director pentru FIAT Centro Stile in 1992. La scurt timp dupa, el a plecat de la constructorul italian si s-a mutat la Munchen.

Multe concepte si modele noi au fost dezvoltate de-a lungul anilor sub conducerea lui Christopher Bangle. Echipa sa, pe langa faptul ca a continuat lucrul la modele precum BMW Seria 3, 5 si 7, a fost responsabila si de BMW Z3, BMW Z4, BMW X5, BMW Z8, BMW X3, noul BMW Seria 6, noul BMW X6 si BMW Seria 1.

[Sursa: Autoblog ]

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account