BMW M8 GTE la prima sesiune de teste

BMW M8 GTE

BMW M8 GTE își va face apariția în 2018 în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță, iar miza cea mare este, desigur, cursa de 24 de ore de la Le Mans. 

Săptămâna trecută, BMW M8 GTE a fost scos pe circuit pentru prima oară, în cadrul unei sesiuni de testare efectuată de piloții BMW din DTM, Martin Tomczyk și Maxime Martin. În cadrul acestei sesiuni a fost prezent și directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. Scopul acestui test a fost, conform declarațiilor, acela de a cunoaște mașina, accentul fiind pus mai degraba pe siguranță decât pe performanță.

Debutul competițional al lui BMW M8 GTE este programat pentru luna ianuarie a anului viitor, în cursa de 24 de ore de la Daytona. Până atunci însă, mașina va trece prin mult mai multe teste, tocmai pentru că miza este una uriașă pentru BMW și pentru noul vârf de gamă al producătorului bavarez. Mai ales că noul BMW Seria 8 își va face apariția tot în 2018. „BMW M8 GTE se conduce plăcut și are un comportament previzibil, ceea ce pentru noi, ca piloți, este important. Am parcurs mulți kilometri și am reușit să acumulăm o cantitate importantă de informații.”, declara Martin Tomczyk la finalul celor trei zile de testare de pe circuitul Lausitzring, din Germania. „Cu siguranță vom lucra mult mai intens în următoarele sesiuni de testare, însă primul pas a decurs fără niciun fel de problemă”, continuă pilotul german.

BMW M8 GTEFaptul că BMW Seria 8 va face parte din nou din gama de modele BMW este pentru mulți fani o bucurie. Totuși, așteptările sunt destul de ridicate, iar programul de competiții sportive în care BMW M8 GTE va fi implicat va avea un cuvânt greu de spus în succesul viitorului vârf de gamă. De menționat este și faptul că va exista și o versiune performantă, care va purta emblema diviziei M.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account