Configuratorul online de accesorii originale BMW pentru primăvară/vară

accesorii originale BMW

Accesoriile originale BMW pentru primăvară și vară completează versatilitatea modelelor bavareze. Și oferă un plus de utilitate atât în timpul vacanțelor cu familia, cât și pentru escapadele în natură sau practicarea sporturilor.

O gamă de accesorii utile pentru vacanțe, sau zi de zi

Suport pentru două sau trei biciclete

Nu doar abilitățile dinamice versatile ale automobilelor BMW sunt în ton cu un stil de viață activ. Accesoriile originale BMW răspund celor care sunt pasionați de sporturi, călătorii și escapade în natură. Iar un exemplu clar în acest sens este suportul Pro 2.0 pentru montarea bicicletelor în partea din spate a mașinii. Acest cadru este foarte robust, dar și ușor. Și poate susține până la 60 de kilograme, tocmai pentru a permite transportarea a două biciclete clasice sau două biciclete electrice. Este un cadrul proiectat pentru a se monta și manevra ușor. Iar un avantaj foarte util este funcția de înclinare a suportului Pro 2.0, care permite accesul ușor la portbagajul mașinii.

De asemenea, BMW oferă și un cadru de extindere a suportului de biciclete. Acesta se prinde de cârligul de remorcare. Astfel, se pot transporta în siguranță trei biciclete.

Cutii de portbagaj pentru plafon

Modelele BMW au o latură utilă atent studiată. Astfel, spațiul generos pentru bagaje este completat de funcțiile de fracționare, rabatare sau glisare ale banchetei din spate. Însă pentru vacanțe sau călătorii îndelungate este foarte utilă montarea unei cutii de bagaje pe plafonul automobilului. La acest capitol BMW a inclus în catalogul său de accesorii originale cutii concepute pentru standarde înalte de calitate și siguranță. Este vorba despre cutii cu volume de 520 sau 420 de litri.

Carcasa portbagajelor BMW pentru plafon este făcută din materiale plastice rezistente la lovituri, dar care au greutate redusă. În plus, suprafața carcasei beneficiază de tratament special pentru a oferi protecție față de razele UV.

Cutiile de portbagaj din gama de accesorii originale BMW asigură și o protecție antifurt sporită, având sistem triplu de închidere pe fiecare parte. Iar posibilitatea deschiderii cutiei pe ambele laturi facilitează accesul la bagaje și depozitarea lor.

Suport pentru tablete și sisteme de ancorare

Nu doar când plecăm în vacanță cu familia, ci și în drumurile de zi cu zi până la birou, ori când ducem copii la școală, ne sunt utile diverse accesorii capabile să transforme habitaclul într-un spațiu care ne face să ne simțim ca acasă.
Astfel, BMW oferă umerașe pentru sacouri și haine, care sunt ușor de montat pe spătarele scaunelor din față. De asemenea, se pot monta lejer măsuțe pliabile care stau fixate de cadrele tetierelor din față. Aceste măsuțe au unghi și înălțime reglabile și includ suport pliabil pentru pahar sau sticlă.

Urmărirea serialului preferat, căutarea unor puncte de interes turistic în călătoriile de vacanță, ori trimiterea unui email în interes de serviciu se pot face prin intermediul tabletelor. Iar pentru acestea BMW oferă diverse sisteme de ancorare. De exemplu, se poate folosi suportul BMW Pro, care are reglaj flexibil și poate fi înclinat sau rotit 360 de grade. Acest suport este completat de o clemă extensibilă pentru fixarea sigură a tabletei.

În clipul video de mai jos BMW ne prezintă un tutorial despre montarea ușoară a suportului pentru tabletă:

Din lista de accesorii nu lipsește o geantă pliabilă. Aceasta are o diversitate de buzunare și se prinde tot de spătarele scaunelor din față. În compartimentele sale se poate ține ordonat aparatură electronică de mici dimensiuni, o sticlă cu apă, un termos mic. Iar materialul din care este făcută geanta rezistă la murdărire și include straturi speciale pentru protecție împotriva loviturilor.

Accesorii electronice inteligente

Trăim într-o eră în care utilizăm o varietate de gadgeturi electronice și ne-am obișnuit deja să fim mereu conectați între noi, dar și cu mașinile și casele inteligente. Automobilele BMW excelează la acest capitol. Noua generație de modele sunt echipate nu doar cu o rețea de camere video care filmează împrejurul mașinii. Ci au o și o cameră video care filmează traseul și captează momente memorabile din timpul călătoriilor sau dovezi în cazul producerii unui accident. Prin intermediul aplicației My BMW pot fi oricând văzute pe smartphone-ul personal împrejurimile mașinii, ca să te asiguri că acesta este în siguranță.

Iar mai nou modelele BMW au o cameră video și în habitaclu, care funcționează împreună cu sistemul antifurt. Adică sunt trimise notificări pe smartphone când cineva încearcă să pătrundă în mașină și camera video îi permite să vadă mereu pe telefonul mobil ce se întâmplă în mașină. Această cameră poate fi folosită să se verifice și copii sau animalele de companie. Sau îți permite vezi dacă au fost uitat bagaje în mașină. Însă, camera video poate fi folosită și pentru a se capta o amintire frumoasă din timpul unui drum din vacanță.

Gama de accesorii originale BMW oferă și pentru modelele din generații anterioare camere video suplimentare. Exemplu este camera video inteligentă BMW Advanced Car Eye 3.0. Poate fi montată la nivelul oglinzii retrovizoare din habitaclu. Și filmează la rezoluție înaltă evenimentele din fața automobilului, inclusiv când acesta este parcat. Astfel, dacă sunt detectate vibrații și mișcări în preajma mașinii, camera video pornește automat și memorează imaginile captate. În acest mod poate surprinde o tentativă de spargere a automobilului sau momentul unui accident frontal. De asemenea, o cameră full HD BMW Advanced Car Eye 3.0 este oferită și pentru a fi montată la nivelul lunetei. Are aceleași funcții de detectare și captare a tentativelor de efracție sau a unui accident, însă filmează ceea ce se întâmplă în spatele mașinii.

Totodată, BMW propune și numeroase accesorii electronice precum adaptoare USB A și C și un suport universal de încărcare wireless, pentru automobilele din generații trecute, care nu aveau asemenea dotări.

Scaune pentru copii concepute pentru BMW

Siguranța este un capitol esențial în dezvoltarea fiecărui model BMW. Iar grija pentru protejarea copiilor ocupă un loc special. De altfel, în lista de accesorii originale BMW sunt cuprinse și scaune pentru copii care respectă standardele de calitate impuse de constructorul german în ceea ce privește rezistența materialelor, confortul și siguranța. Este vorba despre scaune pentru copii care au vârste cuprinse între 3 și 12 ani.

Scaunele BMW pentru cei mici se fixează folosindu-se centurile de siguranță cu prindere în 3 și punctele de ancorare ISOFIX, prezente în toate modelele BMW. Designul lor puternic profilat este menit să ofere confort în călătoriile lungi, precum cele din vacanță. Iar protecțiile cu perne de aer în părțile laterale oferă suport și siguranță pentru zona capului în cazul unei coliziuni laterale.
Scaunele BMW pentru copii au și spătar pliabil, ceea ce le face mai ușor de transportat și depozitat.

Aparatul BMW pentru testarea alcoolemiei

Un aparat nou inclus în gama de accesorii originale BMW este aparatul care realizează etilotestul fără de care mașina nu va porni. Acesta aparat se montează la bordul mașinii apelându-se la service-ul unui dealer autorizat BMW. Când se apasă butonul de pornire al motorului mașina afișează in instrumentarul din bord mesajul că mai întâi trebuie efectuat etilotestul. Șoferul trebuie să sufle în aparat, după ce instalează o duză de unică folosință, care este inclusă în pachetul acestui aparat oferit de BMW.

Dacă testul este negativ motorul mașinii va porni. BMW a luat în calcul și faptul că șoferul are nevoie să facă pauze de condus, precum oprirea la o benzinărie sau pentru servirea unei cafele. Și nu este necesar ca șoferul să sufle din nou în aparatul de testat alcoolemia, decât dacă pauza de condus durează mai mult de 30 de minute.

Când etilotestul afișează rezultat pozitiv, testul poate fi repetat după două minute de pauză. Instalarea acestui aparat este utilă de exemplu pentru părinții care permit tinerilor din familie să conducă și doresc să se asigure că aceștia nu urcă la volan după ce au consumat alcool. De asemenea, companiile care au automobile BMW pot instala aceste aparate din gama de accesorii originale pentru a evita ca angajații să conducă sub influența alcoolului.

În clipul video de mai jos BMW prezintă un tutorial pentru folosirea aparatului care măsoară alcoolemia șoferului:

Covorașe pentru habitaclu și portbagaj

Inclusiv în anotimpurile însorite din primăvară și vară ploile nu lipsesc. Așa că, pentru orice sezon, BMW oferă covorașe din cauciuc pentru habitaclu, care se disting și printr-un design special. Acestea sunt ușor de curățat și includ margini extinse, pentru a oferi o protecție suplimentară față de murdărie și umezeală.

Totodată, în gama de accesorii originale BMW figurează și un covoraș conceput pentru a ajuta la fixarea genților în portbagaj. O față a covorașului este din material care permite transportarea de obiecte murdare sau ude. Și este ușor de curățat. Iar a doua față a covorașului este o mochetă rezistentă. În plus, covorașul vine împreună cu puncte de atașare a bagajelor care pot fi mutate pe mochetă după cum dorește utilizatorul.

Parfum pentru habitaclu și soluții de curățare

Un răsfăț pe care ni-l oferă primăvara și vara este mirosul proaspăt al florilor și plantelor. Ne îmbie să călătorim și să facem escapade în natură, să conducem cu trapa deschisă tocmai pentru a ne bucura de renașterea vegetației.
Însă BMW acordă o atenție deosebită pentru a fi păstrată această ambianță proaspătă și plăcută din habitaclul mașinilor pe care le produce. Oricine a deținut un BMW știe că modelele bavareze au un miros rafinat, distinct față de mașinile altor mărci. Asta se datorează faptului că BMW studiază minuțios și alege materialele din mașină atât pentru calitatea lor premium și rezistența lor la uzură, cât și în funcție de miros.

Mai mult de atât, gama de accesorii originale BMW include diverse opțiuni de parfumare a habitaclului, ceea ce permite clienților să își personalizeze mașina pentru a încânta și simțul olfactiv. Exemplu este rezerva BMW Natural Air din gama de parfumuri Relaxing Ocean. Acest pachet cu trei rezerve de parfum se remarcă prin aroma relaxantă, cu accente răcoritoare de citrice.

Nu în ultimul rând, BMW oferă și o diversitate de soluții pentru curățarea automobilului. Știm că în sezonul cald este abundent și numărul de insecte. Tocmai din acest motiv, lichidul BMW pentru spălarea parbrizului și farurilor este o soluție concentrată, concepută tocmai pentru a curăța rapid insectele uscate, urmele de grăsime și murdăria.
Există soluții speciale BMW și pentru curățarea jantelor. Iar pentru habitaclu BMW oferă lavete din material fin, care înlătură praful, urmele de degete, murdăria și scamele, fără a zgâria.

Accesorii pentru un plus de stil

Diverse modele din noua generație BMW se disting prin elemente realizate din sticlă sau cristal. Exemple sunt butoanele rotative pentru sistemul iDrive sau butoanele pentru reglarea scaunelor din modelele BMW iX și BMW Seria 7. Mai mult de atât noul model sedan de lux BMW Seria 7 poate fi echipat cu faruri care au elemente din cristal realizate de celebra companie Swarovski.

Acum, gama de accesorii originale BMW oferă și pentru alte modele bavareze elemente cu cristal. Clienții pot alege butoanele Cristal Clarity pentru blocarea portierelor. Acestea sunt făcute din aluminiul anodizat, de culoare gri închis, și au în capătul lor un cristal Swarovski, asemănător diamantelor montate pe inele.

În clipul video de mai jos puteți vedea cum se instalează butoanele Cristal Clarity:

De asemenea, BMW oferă și o husă din piele Nappa pentru cheia mașinii, care pare să aibă suprafața parțial acoperită cu cristale.

Configuratorul online de accesorii originale BMW

Accesoriile originale BMW pot fi descoperite atât la dealerii autorizați din România, cât și în configuratorul virtual din site-ul oficial bmw.ro. Aici sunt detaliate prețurile și specificațiile tehnice pentru accesoriile dedicate fiecărui automobil din gama mărcii bavareze. Același configurator include și catalogul amplu de jante din echiparea originală BMW, precum și anvelopele din echiparea originală, marcate cu simbolul stea (★).

CLICK AICI pentru a accesa direct configuratorul virtual de accesorii originale BMW.

Mulțumită configuratorului online clienții pot afla rapid ce accesorii sunt disponibile pentru modelul BMW pe care îl dețin. Folosirea configuratorului este intuitivă, iar acesta include nu doar modelele BMW actuale, ci și multitudinea de modele din generațiile anterioare. Trebuie selectate modelul de BMW, generația și motorizarea. Iar apoi configuratorul afișează accesoriile, jantele și anvelopele care au specificații compatibile cu modelul BMW selectat. De asemenea, sunt împărțite produsele și în funcție de sezon: vară sau iarnă.

BMW recomandă anvelopele cu simbol stea (★) proiectate pentru fiecare model din gama sa

Anvelopele sunt cele care transpun pe șosea calitățile dinamice ale oricărui autoturism. Din acest motiv BMW colaborează cu elita producătorilor de anvelope și are un rol esențial în procesul de proiectare. Astfel, constructorul german se asigură că modelele sale sunt echipate cu anvelope personalizate, care oferă nivelul optim de performanță, siguranță, eficiență și durabilitate. Drept urmare, rețeaua dealerilor autorizați de BMW în România oferă clienților anvelopele de vară din echiparea originală BMW, care poartă simbolul stea (★).

BMW este implicat în procesul de proiectare, testare și optimizare a anvelopelor alături de cei mai respectați producători din domeniu, precum Michelin, Pirelli, Bridgestone, Continental, Goodyear, Hankook, Dunlop etc.

BMW lucrează în parteneriat cu aceste companii de renume internațional, pentru a crea o diversitate de anvelope dedicate pentru fiecare model de automobil din gama bavareză. Specificațiile anvelopelor sunt croite minuțios pentru fiecare nou model BMW. În acest mod sunt create anvelopele cu simbol stea (★). Acest simbol este regăsit doar la anvelopele proiectate și produse cu specificații exclusive pentru automobilele BMW.

Anvelopele cu simbol stea (★) care echipează din fabrică modelele BMW sunt derivate din gamele elitei producătorilor de anvelope. Și, chiar dacă este vorba despre același model de anvelopă găsit și în comerț, specificațiile sunt diferite în cazul celor care poartă simbolul stea. Și, implicit, performanțele diferă.
Producătorii de anvelope adaptează produsele lor conform standardelor de performanță impuse de BMW pentru modelele sale. Și se fac optimizări care țin cont de o varietate de factori. Designul, structura și compoziția materialelor care definesc anvelopele trebuie personalizate pentru BMW. Se iau în calcul performanțele motoarelor, greutatea mașinii, reglajele sistemelor de direcție și frânare, tipurile de suspensii și cerințele referitoare la abilități dinamice, confort, consum de combustibil, uzură.

Anvelopele originale BMW cu simbol stea (★) sunt testate în cele mai necruțătoare condiții

Anvelopele de vară trebuie să reziste la temperaturile foarte ridicate din sezonul cald, la vitezele de rulare tipice condusului îndelungat pe autostradă și la o uzură mai intensă decât anvelopele de iarnă, care sunt folosite mai puține luni din parcursul unui an. Totodată, anvelopele pentru sezonul de vară trebuie să ofere și siguranță în timpul ploilor.

Iar anvelopele cu simbol stea (★) din echiparea originală a modelelor BMW trec prin ani de teste diverse, care le asigură toate calitățile menționate mai sus. De altfel, se alocă până la 3 ani de testare și dezvoltare pentru perfecționarea anvelopelor care vor primi certificarea BMW.
Anvelopele cu simbol stea sunt dezvoltate în paralel cu prototipurile noilor modele BMW. Și sunt supuse la aceleași teste. Per total, anvelopele trec prin mai mult de 50 de teste de calitate. Probele au loc în laborator și simulatoare. Dar și pe circuite și în cele mai dure condiții reale de climă și uzură.

În orice anotimp, BMW testează pe circuite celebre modelele sale, precum și o varietate de anvelope. Aici uzura și performanțele anvelopelor sunt împinse la limită, ca în timpul competețiilor de motorsport. De exemplu, caruselul de viraje de pe circuitul de la Nürburgring este un „ring de dans ” tradițional pentru prototipurile BMW. Dar, BMW Group desfășoară teste și pe circuitul centrului său de testare aflat în Miramas (sudul Franţei).

Un rol esențial îl testarea și perfecționarea anvelopelor de vară îl au și testele care se repetă ani la rând în condiții meteo extreme. Anvelopele îndură căldura toropitoare din Deşertul Kalahari. Aici prototipurile de modele BMW, precum și prototipurile de anvelope trebuie să reziste arșiței, dar și rulări pe dune de nisip și câmpii aride.

Apoi, când vine sezonul de iarnă, probele intense se desfășoară lângă Cercul Arctic, unde BMW are un centru de testare. Aici anvelopele de iarnă sau all season trebuie să-și dovedească performanțele pe drumuri acoperite cu zăpadă, dar și pe trasee amenajate pe lacuri înghețate.

Toată această muncă asiduă de perfecționare a anvelopelor aduce un nivel mereu mai bun de siguranță oferit de modelele BMW.

Anvelopele din echiparea originală BMW au tehnologii care le permite rularea cu pană

Producerea unei pene de cauciuc nu este doar un inconvenient, pe care nu vrei să îl întâmpini mai ales în timpul vacanțelor. Capacitatea anvelopelor de a continua rularea chiar și cu pană înseamnă un nivel înalt de siguranță în orice situație, în orice anotimp.

Iar BMW este unul dintre promotorii anvelopelor de tip „run flat” și le include în echiparea din fabrică a modelelor sale. Aceste anvelope pot avea ranforsări suplimentare în carcasa anvelopelor sau pot avea o soluție vâscoasă care astupă perforări de câțiva milimetri. Sunt tehnologii care permit automobilelor să ruleze chiar și zeci de kilometri cu o o anvelopă care a suferit o pană minoră. Așadar, de cele mai multe ori nu este necesară chemarea serviciilor de asistență rutieră și nici schimbarea inconfortabilă a anvelopei pe marginea șoselei. Fiindcă se poate conduce în siguranță, cu viteză limitată, până la un service apropiat.

Jantele originale BMW beneficiază de tehnologii de vopsire rezistente atât vara, cât și iarna

Asemeni anvelopelor cu simbol stea, jantele din echiparea originală a modelelor BMW sunt proiectate pentru fiecare model din gamă. Asta înseamnă că designul lor completează armonios limbajul estetic al modelelor BMW. Alegerea jantelor are o influență majoră față de aspectul general și personalitatea estetică a oricărui automobil. Din acest motiv BMW propune jante cu o diversitate de stiluri, ceea ce oferă clienților opțiuni numeroase pentru personalizarea mașinii.

Spectrul impresionant de stiluri de design este rezultatul faptului că jantele originale BMW sunt proiectate și produse folosindu-se cele mai avansate tehnologii din domeniu. Se utilizează cele mai rezistente și ușoare aliaje și se creează modele cu design sofisticat, dar care contribuie la ținuta de drum tipică modelelor BMW.
Exemple clare sunt și modelele de jante cu design menit să reducă rezistența aerodinamică. Iar asta se traduce în consum de combustibil scăzut sau în autonomii extinse pentru mașinile electrice.

Tehnologiile de proiectare avansate sunt completate de rafinamentul care definește jantele BMW. Numeroase modele din gama de jante originale BMW sunt disponibile cu finisări și culori variate. Pot fi versiuni vopsite complet în negru, sau argintiu. Sau se pot selecta jante vopsite în auriu, din gama M Performance. Dar pot fi alese și jante cu o cromatică bicoloră. De asemenea, suprafața jantelor poate să se distingă printr-un luciu impecabil, sau poate avea finisare mată.

Însă, indiferent de modelul de jantă sau de cromatica acesteia, tehnologia de vopsire este concepută pentru a avea o rezistență foarte înaltă atât la temperaturile ridicate din timpul verii, cât și la uzura intensă din sezonul rece.
Drept urmare, jantele BMW cu design avangardist pretabile mai ales pentru sezonul cald, beneficiază de vopsire multistrat care suportă și gerul și asperitățile iernii. Adică nu se zgârie ușor din cauza gheții, murdăriei de pe șosele sau a sării care este folosită pentru dezghețarea carosabilului.

Accesând configuratorul virtual al modelelor BMW, puteți selecta jante pentru un spectru larg de bugete. Iar în configuratorul de accesorii din site-ul bmw.ro sunt prezentate detaliile și prețurile inclusiv pentru jantele destinate generațiilor anterioare de modele BMW.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account