BMW Motorsport continuă testele cu M8 GTE la Daytona

Noul BMW M8 GTE a efectuat mai multe sesiuni de teste pe circuitul pe care, la 27-28 ianuarie, va avea loc debutul său competiţional: Daytona (SUA). Acestea sunt testele dinaintea începerii campionatului IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC). A fost pentru prima dată când noul vârf de gamă GT al BMW Motorsport s-a confruntat direct cu viitorii săi adversari din America de Nord.

Un test privat a avut loc anterior la Homestead (SUA), înaintea testelor oficiale organizate la Daytona. În ambele cazuri, maşina a fost supervizată de BMW Team RLL, care anul viitor va concura cu noul BMW M8 GTE în campionatul IMSA. John Edwards şi Connor De Phillippi (ambii din SUA) au fost piloţii din cockpit. De asemenea, la Homestead a fost prezent şi Martin Tomczyk (Germania). La teste, BMW Motorsport şi BMW Team RLL au efectuat mai multe programe de pregătire. Acestea au inclus teste de anduranţă pentru cele mai recente evoluţii în domeniile performanţei, aerodinamicii şi electronicii.

BMW Motorsport priveşte retrospectiv la o perioadă foarte intensă. De-a lungul a doar jumătate de an, de la primul teste efectuat în iulie, maşina a fost actualizată constant. Inginerii BMW au făcut schimbări graduale la aerodinamică şi au lucrat la partea frontală, şasiu şi sistemul de răcire. Toate componentele au fost adaptate pentru curse de anduranţă, astfel că BMW Motorsport a parcurs un test complet de 24 de ore în cursul lunii trecute. Reacţia din partea piloţilor a ajutat la optimizarea ergonomiei cockpitului.

Pregătirile devin tot mai intense acum pe măsură ce noul BMW M8 GTE se apropie de cursa de 24 de ore de la Daytona. Datele acumulate în SUA vor fi utilizate la München pentru realizarea reglajelor de fineţe înaintea testelor suplimentare ce vor avea loc în SUA înainte de Crăciun. „The Roar before the 24 Hours”, testul oficial IMSA de pregătire a cursei de 24 de ore, va avea loc peste patru săptămâni.

Vizitează shop-ul nostru și descoperă colecția de accesorii BMW Motorsport:

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account