Locul al doilea la Sebring: BMW M Hybrid V8 a sărbătorit primul podium în IMSA – echipele BMW M4 GT3 au reuşit dubla în clasa GTD

BMW M Hybrid V8

La a doua apariţie în curse, noul BMW M Hybrid V8 a obţinut primul său podium. La cele 12 ore de la Sebring (SUA), runda a doua a IMSA WeatherTech SportsCar Championship, pilotul oficial Nick Yelloly (Marea Britanie) a trecut linia de sosire pe locul secund pentru BMW M Team RLL. Pe parcursul cursei, el a împărţit cockpitul cu Connor De Phillippi (SUA) şi Sheldon van der Linde (Africa de Sud).

Coechipierii lor – Philipp Eng (Austria), Augusto Farfus (Brazilia) şi Marco Wittmann (Germania) – s-au luptat şi ei pentru un rezultat de top în maşina #24. Cu toate acestea, cei trei au fost nevoiţi să se retragă din cauza unei probleme tehnice.

#25 BMW M Hybrid V8 a evoluat constant după ce a pornit de pe locul al optulea al grilei. În a doua jumătate a cursei, De Phillippi, Yelloly şi van der Linde au rulat constant în plutonul fruntaş. Cu o oră şi jumătate de final, o schimbare neprogramată a frânelor a îndepărtat maşina cu un tur faţă de lider. Yelloly şi-a croit drum spre locurile din faţă, astfel că a trecut linia de sosire pe locul secund, după ce ultimele minute ale cursei au fost dominate de haos şi multe abandonuri în urma unui carambol în care au fost implicate 3 echipaje concurente.

În orele de început, maşina #24 a rulat în plutonul fruntaş al clasei GTP. La scurt timp după jumătatea întrecerii, BMW M Hybrid V8 a trebuit să fie adus la boxe din cauza unei probleme tehnice şi a fost retras.

În clasa GTD, Paul Miller Racing – una dintre echipele BMW M Motorsport – a reuşit prima victorie a sezonului cu #1 BMW M4 GT3. Bryan Sellers, Madison Snow şi Corey Lewis (toţi din SUA) au ieşit învingători după o performanţă puternică la cursă. La doar 1,532 secunde în spatele câştigătorilor, Robby Foley (SUA) a trecut linia de sosire cu modelul #96 BMW M4 GT3 înscris de Turner Motorsport. Echipajul maşinii i-a mai inclus pe Patrick Gallagher şi Michael Dinan (ambii din SUA). Cealaltă maşină Turner Motorsport, cea cu numărul 95, pilotată de Chandler Hull, Bill Auberlen şi John Edwards (toţi din SUA), a terminat pe locul al şaptelea în clasa GTD PRO.

Dublă pentru Turner Motorsport în IMPC

Prima cursă din săptămâna Sebring pentru echipele BMW M Motorsport a avut loc joi, etapa a doua a IMSA Michelin Pilot Challenge (IMPC) 2023. Cursa de două ore s-a încheiat cu o dublă pentru cele două modele BMW M4 GT4 noi ale Turner Motorsport. Într-o cursă captivantă, cele două maşini au ajuns în fruntea clasamentului datorită unei strategii perfecte şi a performanţelor remarcabile ale piloţilor. Victoria a revenit modelului #96 BMW M4 GT4 al lui Foley şi Vin Barletta (SUA). Maşina a prezentat din nou designul special „Zebring”, la fel ca în 2021, pentru cursa de la Sebring, în colaborare cu BMW M Sim Racing Team BS+COMPETITION. Unii dintre piloţii echipei de curse virtuale au urmărit întrecerea la faţa locului şi au sărbătorit alături de colegii lor din motorsportul real. Robert Megennis şi Cameron Lawrence (amândoi din SUA) au completat dublul succes Turner Motorsport, trecând linia de sosire pe locul al doilea cu #95 BMW M4 GT4. Sean Quinlan şi Greg Liefooghe (amândoi din SUA) au terminat pe locul al nouălea cu #43 BMW M4 GT4 al Stephen Cameron Racing.

Declaraţii după cursă

Franciscus van Meel (director executiv BMW M GmbH): „Multe felicitări pentru acest podium fantastic. Sunt foarte mândru de toată munca depusă de toţi cei implicaţi în acest proiect încă foarte tânăr. După debutul maşinilor noastre BMW M Hybrid V8 la Daytona în ianuarie, nu a mai avut timp să ne odihnim şi putem vedea progresele care au fost făcute aici, la Sebring. Acest podium a fost doar pasul următor şi sunt încrezător că ne vom continua drumul spre vârf cu noul nostru prototip BMW M. Vreau să mulţumesc tuturor celor de la BMW M Motorsport şi BMW M Team RLL pentru eforturile deosebite şi munca fantastică, precum şi piloţilor noştri BMW M care au convins încă o dată cu o performanţă impecabilă şi consistentă. Echipele noastre BMW M Motorsport din clasele GTD au avut, de asemenea, o cursă remarcabilă cu dublă pentru BMW M4 GT3 de la Paul Miller Racing şi Turner Motorsport. Acum aşteptăm cu nerăbdare următoarea rundă la Long Beach la mijlocul lunii aprilie. Vreau, de asemenea, să felicit Turner Motorsport pentru rezultat excelent – dublă – cu noul BMW M4 GT4 în cadrul IMSA Michelin Pilot Challenge de joi. Aceasta a dovedit că cea mai recentă maşină de curse pentru clienţii noştri are toate ingredientele pentru succes.”

Andreas Roos (director BMW M Motorsport): „Este fantastic că am reuşit să obţinem primul podium cu noul BMW M Hybrid V8 doar la a doua cursă. În combinaţie cu dubla echipelor noastre cu BMW M4 GT3 în categoria GTD, acesta a fost un rezultat aproape perfect al unei curse de 12 ore care s-a încheiat într-un mod haotic. Am părut în mod clar mai puternici cu cele două maşini BMW M Hybrid V8 ale noastre decât la deschiderea sezonului de la Daytona. Datorită muncii asidue de la München şi de la BMW M Team RLL în Indianapolis, ne apropiem treptat de nivelul de performanţă pe care ne dorim să-l atingem. Prin urmare, acest loc secund obţinut de maşina #25 este o mare motivaţie pentru noi să continuăm în acelaşi mod în următoarele săptămâni şi luni. Felicitări echipei Cadillac câştigătoare. Retragerea celei de-a doua maşini a fost nefericită. A apărut o problemă cu sistemul de răcire. În clasa GTD, echipele noastre de client Paul Miller Racing şi Turner Motorsport au putut sărbători o dublă uimitoare – datorită strategiilor grozave şi performanţelor impecabile ale piloţilor lor. Joi, Turner Motorsport a reuşit prima victorie în cadrul IMSA Michelin Pilot Challenge pentru noul BMW M4 GT4, obţinând şi o dublă. Felicitări lui Will Turner şi echipei sale. Acum suntem entuziasmaţi pentru cursele viitoare ale sezonului IMSA 2023.”

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account