Lucrează BMW și Lexus împreună la un supercar?

BMW și Lexus

Colaborarea dintre BMW și Toyota pare să prindă aripi noi și, pe lângă dezvoltarea sistemelor de propulsie cu hidrogen, se pare că cei doi producători au în plan să construiască un supercar care să poarte siglele Lexus și BMW. Conform celor de la Auto Express, acest supercar va fi o continuare a mult lăudatului Lexus LFA.

Conform sursei, deja un prototip al supercar-ului a fost deja construit și se pare că până la sfârșitul acestei decade vom avea un supercar așa cum trebuie din partea bavarezilor. Versiunea cu emblema Lexus este așteptată până în 2020 și ar putea avea un preț de listă care se depășească 210.000 de euro și va fi considerat un succesor al modelului LFA.

BMW și Lexus

Totuși, în loc de un V10 de 4,8 litri, normal aspirat, ne așteptăm la o versiune de stradă a motorului V8 de 3,7 litri ce propulsează modelul de curse, hibridul Toyota TS040. O sursă citată de publicația britanică spune că, deși 1.000 de cai-putere sunt ușor de obținuți, cel mai probabil, inginerii vor fixa target-ul în jurul a 800 de cai-putere, pentru a ține cont de normele de poluare și de fiabilitatea V8-ului de 3,7 litri. Mai mult, ținând cont că Lexus LFA a fost produs în doar 500 de unități, înclinăm să credem că nici viitorul supercar nu va fi inclus într-o producție de masă.

BMW și Lexus

De cealaltă parte, modelul cu emblă BMW, va avea sub capotă o versiune branduită „M” a motorului cu șase cilindri în linie, de 3,0 litri, ce dezvoltă deja 500 de cai-putere în cazul lui BMW M4 GTS, și care va fi însoțit de un motor electric, cu multe părți preluate de la Toyota. Cel mai probabil, un motor electric va propulsa puntea față, în timp ce motorul pe benzină va transmite puterea către puntea spate. În ceea ce privește designul, credem că cele două modele vor fi diferite, dar sub caroserii ne așteptăm la multă fibră de carbon și aluminiu. Prin urmare, vom sta cu ochii pe viitoarele concepte pe care niponii de la Toyota și Lexus le vor prezenta în viitor, pentru că la ei este cea mai mare șansă să vedem următorul supercar BMW.

BMW și Lexus

Sursă: Auto Express

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account