NY Times: Designerii BMW se ocupa si de camuflajul prototipurilor de teste

New York Times a publicat un articol interesant despre fotografii de poze spion, sau cum li se mai spune, paparazzi de masini. Sunt mentionati in articol celebra Brenda Priddy si fostul fotograf de poze spion Hans Lehmann, acum retras. Este mentionat si Directorul de design BMW, Adrian Von Hooydonk, care ofera si cateva informatii despre camuflajul psihedelic BMW pe care l-am tot vazut in ultimii ani.

“Noile imprimeuri sunt create deseori de designeri, potrivit lui Adrian van Hooydonk, director de design BMW Group. Si acestea sunt cu mult mai ieftine decat mastile complicate create candva de ingineri.

Procesul acela era complex, a declarat el: bucati intregi din noua masina, la scara reala, trebuiau deseori reconstruite, iar apoi trebuia realizata mascarea componentelor si integrarea fiecarui element. Grila si forma farurilor sunt esentiale pentru identitatea masinii, dar pentru a permite testarea realista atat la temperaturi inalte cat si foarte scazute, inginerii trebuiau sa aiba grija sa nu acopere prizele de aer sau sa nu modifice aerodinamica masinii.

Dl. van Hooydonk a mai declarat ca designerii au fost incantati sa preia ei sarcina de a realiza camuflajul de la rivalii lor, inginerii. In trecut unele vehicule de test erau atat de mari si patratoase incat aratau ca un vehicul de parada. Noile modele confera oarecum un fel de „zgomot” vizual care ascunde mesajul, un buzz care ascunde liniile adevarate.

Jim Dunne, care este de mult timp fotograf de poze spion si care a cumparat un teren langa pista de teste a unui constructor in Arizona pentru a-si putea instala camerele, a spus ca noile modele au inceput sa apara acum cativa ani. BMW utiliza un model de tip turbionar, care a aparut la noua generatie Seria 5 in timpul testelor in apropiere de Munchen. Opel si Saab au incercat sa-si ascunda masinile sub camuflaj de tip tabla de sah sau arlechin.”

Puteti citi intreg articolul pe site-ul New York Times.

Iata si un videoclip care da detalii despre cum se poate ascunde un BMW Seria 5 GT de fotografii de poze spion (Incepe la min. 2:40).

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account