Randare: BMW Seria 6 GT

Au circulat destul de multe zvonuri despre un al treilea model Seria 6 si cum era de asteptat, artistii de rendari se aventureaza pe taramuri necunoscute, incercand sa anticipeze o masina care nici nu a fost macar aprobata de catre BMW.

Anul trecut am aflat ca era in curs de dezvoltare inca un model Seria 6 care urma sa fie prezentat conducerii BMW inainte de a se lua o decizie finala. Potrivit surselor apropiate constructorului bavarez, BMW Seria 6 Gran Turismo va fi o masina Premium Sports cu patru usi, si nu o limuzina clasica, cu forma de coupe. Modelul 6 GT este considerat o “evolutie” a unui model coupe sport, si va concura cu modele gen Porsche Panamera.

Va fi deasemenea primul coupe BMW hatchback si cu patru usi care se vor deschide din spate ca la Mazda RX-8; avand doar patru locuri, locurile pasagerilor din spate, precum si locul soferului vor fi separate printr-o consola mare.

bmw-seria-6-gt-concept-002

La exterior, BMW Seria 6 GT va avea un aspect diferit de sesarul coupe sau de cel decapotabil, cu o grila mai lata si avand farurile pozitionate deasupra colturilor grilei, asemanatoare celor de pe conceptul CS. Este mentionata o asemanare cu conceptul CS, dar e exclusa realizarea unei copii identice. Arcele rotilor evazate, tipice pentru Seria 6 vor ramane intacte si vor pastra proportiile musculoase caracteristice ale masinii.

Gama de motorizari oferite va fi diversa, de la motorul V8 twin-turbo pe benzina pana la un hybrid si un agregat diesel cu sase cilindri. Se spune ca cei de la divizia M vor contribui cu expertiza lor, deoarece aceasta masina are un potential unic.

Trecand la aceste rendari recente, este important sa mentionam ca artistul a avut o abordare diferita, dupa cum mentioneaza si el. Punctul de plecare a fost designul modelului actual Seria 6, pentru a putea pastra proportii similare. Urmatorul element de design pe care s-a concentrat a fost un coupe cu patru usi, un concurent pentru Mercedes-Benz CLS si Audi A7.

f5

Rezultatul? Ei bine, poate ca nu este viitorul model de serie, dar totusi destul de interesant pentru a fi publicat.

[Sursa: Mihnea via Promotor]
BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account