Schimbări în consiliul de administrație BMW Group

La întâlnirea de astăzi (09.12.2104), Consiliul Director a iniţiat primii paşi pentru o schimbare generală în conducerile Consiliului de Administraţie şi Consiliului Director al companiei. Harald Krüger va deveni noul Director al Consiliului de Administraţie, cu începere efectivă de la Întâlnirea Anuală Generală, din 13 mai 2015. Actualul Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Dr. Norbert Reithofer, va fi propus pentru a fi ales în Consiliul Director la Întâlnirea Anuală Generală de anul viitor. Suplimentar, Consiliul Director şi-a arătat susţinerea pentru Dr. Reithofer în funcţia de Preşedinte, în cazul în care acesta va fi ales în Consiliul Director.

Actualul Preşedinte al Consiliului Director, Prof. Joachim Milberg, se va retrage din Consiliu începând cu Întâlnirea Anuală Generală din 2015. Prin această modificare, se iniţiază o schimbare de generaţii şi pentru acest corp reprezentativ. Odată cu terminarea mandatului, Prof. Joachim Milberg va ocupa un rol de conducere în activităţile CSR BMW Group şi în cadrul fundaţiilor de caritate.

„Industria de automobile trece printr-o transformare fundamentală. Aceia care doresc să joace un rol activ în definirea mobilităţii de mâine, trebuie să găsească constant soluţii viabile pentru provocările viitoare. BMW Group urmăreşte să menţină rolul de lider în segmentul premium. Pentru a asigura aceasta, trebuie să predăm responsabilitatatea unei noi generaţii la momentul potrivit,” a explicat Prof. Milber marţi, la întâlnirea Consiliului Director de la München. 

Schimbarea generală asigură continuitate şi viziune strategică
Marţi, 9 decembrie, Consiliul Director condus de Prof. Milberg, cu susţinerea Comitetului de Nominalizare şi a unui grup de acţionari care deţin mai mult de 25% din drepturile de vot în BMW AG, a cerut actualului Preşedinte al Consiliului de Administraţie să candideze pentru o poziţie în Consiliul Director la Întâlnirea Anuală Generală din 13 mai 2015.

„Prin decizia de azi şi recomandările pentru poziţiile de Preşedinte pentru Consiliul de Administraţie şi Consiliul Director, am făcut primii paşi pentru o schimbare de generaţii care combină nevoia de continuitate şi experienţă cu energia creativă a generaţiei mai tinere”, a comentat Stefan Quandt, Vicepreşedinte în Consiliul Director, după întâlnire. „Suntem convinşi că această combinaţie va fi un factor decisiv pentru succesul viitor al BMW Group – este deopotrivă în interesul clienţilor, angajaţilor şi acţionarilor.”

Mandred Schoch, Preşedintele Adunării Generale a Angajaţilor şi Vicepreşedinte în Consiliul Director, a declarat: „Excelenta colaborare între Adunarea Angajaţilor şi managementul companiei reprezintă o tradiţie de durată la BMW Group şi este unul dintre motivele esenţiale de succes. Dorim să menţinem această relaţie şi după această schimbare de generaţii şi astfel să jucăm un rol continu în a defini împreună viitorul BMW Group.”

Harald Krüger (49), nominalizat pentru funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, s-a alăturat BMW AG în 1992, după licenţa în Inginerie mecanică şi este membru în Consiliul de la 1 decembrie 2008, când a primit responsabilităţile pentru Resurse Umane. Din 30 iunie 2012 a preluat responsabilităţile pentru MINI, Motorrad, Rolls-Royce şi Afteresales BMW Group. De la 1 aprilie a fost numit responsabil pentru Producţie la BMW Group.

Dr. Reithofer (58) s-a alăturat BMW AG din 1987 şi a fost membru în Consiliul de Administraţie din martie 2000. A fost responsabil pentru Producţie până în septembrie 2006, când a devenit Preşedinte al Consiliului de Administraţie BMW AG. În această funcţie a jucat un rol esenţial în orientarea companiei către o nouă direcţie strategică prin „Strategy Number ONE”. Aceasta a inclus dezvoltarea cu succes a portofoliului de produse şi servicii al BMW Group, un nivel semnificativ crescut al vânzărilor şi al reţelei de producţie internaţionale şi a angajamentului companiei pentru electromobilitate sub forma sub-brandului inovativ BMW i.

Prof. Milber a declarat: „În timpul mandatului ca Preşedinte al Consililui Director, Domnul Reithofer a crescut performanţele BMW Group la o nouă dimensiune, a extins avansul companiei în segmentul premium şi, în acelaşi timp, a făcut demersuri pentru a se asigura că BMW Group este pregătit pentru viitor. Toate aceste reuşite merită o apreciere sinceră.”

Preşedintele Consiliului Director, Prof. Milberg (71) a fost alături de BMW AG în ultimii 20 de ani. S-a alăturat companiei ca membru în Consiliu de Administraţie, responsabil pentru Producţie. În februarie 1999, Prof. Milberg a fost numit Preşedinte în Consiliul de Administraţie BMW AG. A fost ales în Cosiliul Director în mai 2002 şi a fost Preşedintele acestuia din mai 2004. Ultima oară, mandatul i-a fost reînoit în mai 2013.

Cu intrare în vigoare imediat, Klaus Fröhlich (54) este noul membru în Consiliul de Administraţie responsabil pentru dezvoltare. Numirea a fost decisă tot astăzi, în cadrul întâlnirii Consiliului Director. Klaus Fröhlich lucrează pentru BMW Group din 1987 şi în acest timp a ocupat mai multe poziţii executive şi de conducere. Cea mai recentă este de conducere a liniei de produse din gama mică şi medie. Predecesorul acesuia, Dr. Hebert Diess, va părăsi compania.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account