Sunt BMW iX3 și Tesla Model Y rivali?

O comparație directă între BMW iX3 și Tesla Model Y poate trezi multe polemici, fiindcă au configurații tehnice diferite, care se reflectă foarte clar în diferențe substanțiale la capitolul performanțelor dinamice. Însă, adevărul este că oricine este interesat de achiziționarea unui SUV electric va face comparația aceasta. Indiferent dacă ești fan BMW, sau fan Tesla, tot arunci un ochi în fișa tehnică și lista de prețuri a ambelor modele. Măcar de curiozitate!

De aceea, am listat și noi câteva diferențe notabile pe care le-am găsit în cifrele care profilează cele două SUV-uri electrice.

Prețurile pentru BMW iX3 nu sunt încă anunțate pentru piața din România. La fel, nici pentru Tesla Model Y nu figurează pe site-ul oficial prețurile pentru România. Dar avem drept reper prețurile celor două SUV-uri pentru piața din Germania. Astfel, aflăm că Tesla Model Y în varianta cu autonomie extinsă și două motoare electrice are prețuri care încep de la 59.600 de euro cu TVA. Iar versiunea Performance, tot cu 2 motoare, este disponibilă de la 66.600 euro cu TVA. Prețul de bază anunțat pentru BMW iX3 în Germania este de 69.800 de euro cu TVA de 19% inclus (sau 68.040 euro cu TVA de 16% inclus).

Pentru început, Tesla Model Y este propusă în Germania și alte țări din Europa cu tracțiune integrală, având două motoare electrice (Dual Motor All-Wheel Drive). Dar Tesla are în pregătire și o versiune Model Y cu tracțiune spate și un singur motor electric. Desigur, această configurație ar fi pe calapodul lui BMW iX3, care are tracțiune spate și un singur motor. Dar, pentru moment, doar de dragul discuției, suntem curioși să vedem cât de mare este avantajul configurației cu două motoare electrice (Dual Motor All-Wheel Drive).

În varianta cu autonomie extinsă până la 505 km (conform WLTP), Model Y (Dual Motor All-Wheel Drive) promite un demaraj 0-100 km/h în 5,1 secunde și o viteză maximă de 217 km/h. Versiunea Performance (Dual Motor All-Wheel Drive) are autonomie de 480 km (WLTP) și face sprintul 0-100 km/h într-un timp impresionant: 3,7 secunde! Viteza de top a lui Tesla Model Y Performance este de 241 km/h.

Totodată, o particularitate a lui Tesla Model Y este și faptul că poate dispune opțional de 7 locuri, în loc de 5.

Spre deosebire de Tesla, BMW a mizează pe lansarea lui iX3 cu 5 locuri, tracțiune doar la puntea spate și sistem ARB care previne patinarea roților. Are un motor electric de 286 CP (210 kW) și 400 Nm, care permite un demaraj 0-100 km/h în 6,8 secunde. Viteza sa maximă este limitată electronic la 180 km/h. Bateria litiu-ion a lui BMW iX3 are capacitate netă de 74 kWh și promite o autonomie de până la 460 km (conform normelor WLTP).

CLICK AICI pentru a vedea cum se compară BMW iX3 și cu Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC și Jaguar I-PACE.

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account