BMW X6
BMW X6
BMW X6

Surse sigure: BMW X2 va intra în producție din 2017

Vești bune, fani BMW de pretutindeni! Surse din interiorul companiei tocmai ne-au confirmat că proiectul BMW X2 a primit undă verde pentru producție, fiind programat să ajungă pe piață în 2017. Deși s-a zvonit de multă vreme că micul Sport Activity Coupe X2 se afla pe planșetele de design ale bavarezilor, acesta a trecut în mai multe rânduri prin stadiile de proiect confirmat, ca mai apoi să fie anulat.

BMW X2 va fi construit pe platforma viitoarei generații a SUV-ului X1, care va utiliza platforma cu tracțiune față lansată de BMW pe Seria 2 Active Tourer și pe noile MINI.

bmw-x21

În timp ce X1 F48 va pierde câțiva centimetri în lungime comparativ cu actuala generație, X2 este de așteptat să se întindă mai mult pe noua platformă tehnică a bavarezilor, adoptând o siluetă de coupe. Designul acestuia va împrumuta multe elemente de la mult-așteptatul X4, așa că este de așteptat să aibă o linie mai joasă a plafonului și un profil lateral care să atragă publicul tânăr. Chiar dacă nu există încă infirmații oficiale în acest sens, unele zvonuri spun că X2 va fi disponibil într-o versiune cu cinci portiere.

Cel mai mic SAC din gama producătorului german nu va împrumuta doar platforma tehnică de la viitorul X1, dar va prelua și paleta de propulsoare a acestuia. Așadar, sub capota se vor găsi unități cu trei sau patru cilindri, ce vor avea capacități cilindrice cuprinse între 1,5 și 2,0 litri.

Dacă mai era nevoie de o confirmare, viitorul BMW X2 va rivaliza direct cu Audi Q3 și Mercedes-Benz GLA, continuând pe toate fronturile lupta acerbă din triada germană.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account