Tot ce trebuie să cunoști despre viitorul BMW M5

Viitorul BMW M5 va fi dezvăluit de la Salonul Auto de la Paris de anul acesta, dar detalii despre acesta au început deja să prindă contur.

Nume de cod F90, viitorul BMW M5 va primi în primul rând un tratament de slăbire, de aproape 100 de kilograme, grație unei platforme noi și a unor materiale mai ușoare, printre care și CFRP-ul. Totodată, cei care vor să adauge acea greutate la loc, pot achiziționa opțional sistemul xDrive, o premieră pentru modelele M de această clasă. Sistemul va fi unul care va transmite mai multă putere către puntea spate, asemenea celui din modele precum X5 M sau X6 M și vrea să muște din porția de clienți care se gudurau în fața unui Audi RS6. Ceea ce nu ne miră având în vedere că noul șef de la BMW M a activat în trecut pentru divizia Quattro GmbH.

BMW-M5-2014-1024-01

Probabil că downsizeing-ul va continua să facă victime treptat, dar până atunci sub capota viitorului M5 vom găsi tot un V8 Twin-Turbo, probabil cu o creștere în putere față de generația actuală. Ne putem aștepta la o putere cuprinsă între 550 și 620 CP, dar cifrele astea depind foarte mult și de rivalii de la Audi și Mercedes care probabil vor ridica din nou ștafeta. Transmisia va rămâne una cu dublu ambreiaj și sapte trepte, conform ultimelor zvonuri.

BMW-M5-2007-1024-15

Tehnologia va fi la loc de cinste în noul BMW M5 și cu siguranță va adopta unele din actualul BMW Seria 7. Stopurile OLED vor fi standard în timp ce farurile cu laser vor fi opționale, la fel și sistemul de parcare prin telecomandă sau cel de comandă prin gesturi.

BMW-M5-2005-1024-3b

Există posibilitatea ca viitorul M5 să fie mult mai aproape de viitor decât de trecut și asta se poate concretiza într-o mașină care aduce laolaltă avantajele tehnologiei și dezavantajele corectitdinii politice.

BMW-M5-2001-1024-03

Pe de altă parte, nu credem că viitorul M5 va fi mai încet decât modelele precedente, dar cu siguranță plăcerea de a conduce unul nu va mai fi la fel de pură. Până să tragem însă concluzii pripite, mai bine sperăm la ce este mai bine. Atât pentru fanii purității M-urilor, cât și pentru cei care se acomodează mai ușor valului de tehnologii.

Sursa – BMWBlog

BMW Motorrad

Comentarii

©2021 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account