Rolls-Royce Phantom ”Iridescent Opulence” propune o planșă de bord acoperită în pene

Rolls-Royce Phantom ”Iridescent Opulence” este genul de mașină care ar face și un păun să fie invidios. Acest model unicat este expus de Abu Dhabi Motors și are planșa de bord acoperită cu 3.000 de pene, care oferă un spectacol vizual prin jocul de culori pe care îl etalează.

Panoul de bord al actualului Rolls-Royce Phantom a fost conceput special pentru a avea rolul unei galerii de artă. Partea sa superioară este acoperită cu un geam, fiind gândită precum o vitrină în care posesorii de Phantom pot alege să expună lucrări de artă.

În cazul lui Rolls-Royce Phantom ”Iridescent Opulence” s-a apelat la specialistul elvețian în lucrări artizanale Nature Squared. Au fost selectate pene provenite din cozile unor specii de pasăre sustenabile. Penele au un efect iridescent, adică suprafața lor își schimbă culorile (precum curcubeul) în funcție de cum sunt luminate. Per total 3.000 de pene au fost cusute manual într-un material textil poros. Și apoi au fost aplicate în vitrina din bordul lui Phantom. Totodată, se distinge și ceasul din bord, care are carcasa acoperită cu sidef.

Procesul de personalizare cu asemenea lucrări artizanale are loc în condiții foarte stricte. Instalarea are lor într-o cameră special prevăzută de Rolls-Royce pentru a oferi un mediu steril.

Rolls-Royce Phantom ”Iridescent Opulence” este doar un exemplu de personalizare exclusivistă a bordului. Rolls-Royce a prezentat o serie de idei care transformă cel mai luxos model al constructorului britanic într-o adevărată galerie de artă pe 4 roți.

Practic, fiecare client Rolls-Royce vrea ca mașina lui să fie unică. În acest sens, nimic nu poate fi mai distinct decât ADN-ul unei persoane. Iar pentru unul dintre clienții săi, Rolls-Royce a creat o inserție de bord care reproduce secvența ADN a acestuia sub forma unui așa-zis algoritm. Este cel mai mare element din oțel rezultat prin printare 3D care a fost folosit vreodată într-o mașină. Și a fost placat cu 50 de grame de aur de 24 de carate. Alte exemple de opere de artă propuse pentru galeria lui Rolls-Royce Phantom au fost o pictură care redă paleta culorilor de toamnă, aranjamente din 3.000 de pene cu cromatică și reflexii de lumină speciale, flori de trandafir modelate manual din porțelan, ori mătase țesută precum o sculptură care redă grația figurinei The Spirit of Ecstasy, emblematică pentru marca britanică.

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account