VIDEO: BMW Vision M NEXT ar putea intra în producția de serie peste 3 ani

Conceptul BMW Vision M NEXT a fost dezvăluit cu scopul declarat de către constructorul german de a prefigura faptul că modelele de performanță ale diviziei BMW M vor adopta propulsii electrificate. El ar putea intra în producția de serie în 2023.

Premisele sunt foarte promițătoare. În primul rând, conceptul Vision M NEXT arată că BMW vrea să producă un supersportiv electrificat și foarte avangardist. Apoi, performanțele sunt convingătoare. BMW Vision M NEXT are o propulsie de tip plug-in hybrid care încorporează un motor turbo pe benzină, cu 4 cilindri. Astfel dispune de 600 CP, care îi permit să execute sprintul 0-100 km/h în doar 3 secunde și să atingă o viteză maximă de 300 km/h. Șoferul poate activa și modul BOOST+ care livrează un plus de putere. În instrumentarul de bord este indicat momentul oportun pentru activarea modului BOOST+. Desigur, BMW Vision M NEXT beneficiază de tracțiune integrală, mulțumită efortului comun al motoarelor electrice și pe benzină. Dar poate rula și doar cu tracțiune spate. Totodată, sistemul de propulsie denumit Power PHEV promite și o autonomie exclusive electrică de 100 km, în modul de rulare exclusiv electric.
Așadar, este vorba despre o propulsie mult mai sofisticată și mai performantă decât cea de care dispune BMW i8. Acesta are un sistem plug-in hybrid de 374 CP, care include un motor pe benzină în 3 cilindri și face posibil un demaraj 0-100 km/h în 4,4 secunde. Iar autonomia sa electrică este de maximum 55 km.
Totuși, în ciuda aparențelor, BMW Vision M NEXT nu prefigurează o nouă generație BMW i8.
Klaus Fröhlich, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru dezvoltare, a confirmat în luna iulie, după cum relatează CarSales.com.au, faptul că nu vor exista succesori direcți pentru modelele BMW i3 și BMW i8. De asemenea, Fröhlich subliniază că momentan nu se poate construi un model M cu propulsie exclusiv electrică de 600 CP care să cântărească mai puțin de 2,1 – 2,2 tone. Asta ar afecta agilitatea tipică modelelor M și rezultatul nu ar fi o mașină pretabilă pentru circuitul Nurburgring, după cum explică Fröhlich. Așadar, s-a recurs la o propulsie plug-in hybrid evident mai ușoară în cazul lui BMW Vision M NEXT. Iar acesta va urma calea producției de serie peste aproximativ 3 ani, după cum CarSales.com.au relatează declarațiile lui Klaus Fröhlich. Intenția BMW de a produce o versiune de serie a lui BMW M Vision NEXT este anunțată și de topgear.com.

Câteva dotări avangardiste ale lui BMW Vision M NEXT:
Conceptul BMW Vision M NEXT urmează exemplul telefoanelor moderne și folosește tehnologia recunoașterii faciale pentru deblocarea automată a portierelor, atunci când șoferul se apropie de mașină. Trebuie atins doar senzorul de pe portierele tip gullwing, iar acestea se ridică singure pentru a permite accesul în habitaclu.
Din experiența avangardistă a condusului face parte și sistemul head-up display care utilizează și realitatea augmentată, pentru a completa informațiile și indicațiile proiectate pe parbriz.
Postul de conducere se va mula efectiv pe trupul șoferului, având în vedere că scaunele folosesc o spumă cu memorie.
Nu în ultimul rând, BMW Vision M NEXT dispune și de suporți de pahare cu sistem giroscopic, care compensează forțele laterale și longitudinale din timpul condusului sportiv.

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account