Zvonuri: 7:55 minute – timpul realizat de noul BMW M5 pe Nurburgring

Potrivit celor de la FastestLaps, un website care inregistreaza timpii de tura pe circuitul de la Nurburgring, noul BMW M5 2012 a realizat un tur de pista pe celebrul circuit in doar 7:55 minute, inregistrand un rezultat semnificativ mai bun decat predecesorul sau.

BMW M5 E60 a obtinut un timp de 8:13 minute, chiar daca era propulsat de motorul V10. Daca timpii de tura sunt corecti, atunci inseamna ca noul M5 F10 este cea mai rapida masina din clasa sa. In acelasi timp, acest fapt dovedeste ca noul M5 nu inseamna numai o putere mai buna a motorului, ci demonstreaza si imbunatatirile aduse sasiului si tehnologiilor, care il transforma pe M5 intr-un performer, cu eficienta a consumului imbunatatita.

Noul BMW M5 beneficiaza de o distributie a greutatii de 51% pe puntea fata si 49% pe puntea spate. Printre imbunatatirile care au condus la scaderea greutatii caroseriei se numara si utilizarea tevilor de evacuare din titanium, care au contribuit la reducerea ansamblului cu mai multe kg. Noul M5 are un motor cu totul nou, nefiind vorba despre cel care echipeaza X5/X6 M. Este drept ca o parte din componente sunt aceleasi, dar sistemul turbo si electronica sunt noi si demonstreaza un mare avans tehnologic comparativ cu cel de pe X5/X6M.

Cu ocazia cursei de 24 ore de la Nurburgring, echipa BMWBLOG a avut ocazia sa discute cu Albert Biermann, dar acesta nu ne-a putut confirma timpul de tura pentru noul M5. Masina mai are timp pana la lansarea pe piata si pana atunci timpii inregistrati pot fi foarte subiectivi, mai multi factori putand influenta rezultatul final.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account