Zvonuri: BMW ar putea lansa in urmatorii 5 ani in jur de 13 modele cu tractiune fata

Randare BMW Z2 Concept realizata de InsideLine

Revine in centrul atentiei subiectul cel mai putin preferat al fanilor BMW, si anume masinile cu tractiune fata. Subiectul deja devine controversat, tinand cont ca mai sunt mai putin de doi ani pana la lansarea primului vehicul BMW FWD. BMW va lansa undeva in jurul anului 2013 un vehicul cu tractiune fata, in cadrul unei clase de masini din segmentul compact.

Stirile vin acum de la InsideLine care citeaza revista britanica CAR, ce mentioneaza ca urmatoarele masini BMW FWD se vor alatura gamei BMW in perioada 2013-2018.

Revista mentioneaza ca cel putin cinci masini BMW cu tractiune fata vor fi insotite de sapte modele MINI, noi sau reproiectate.

Potrivit celor de la CAR si surselor lor din interiorul BMW, prima masina BMW cu tractiune fata va fi Seria 1 GT, in timp ce sursele noastre indica faptul ca primul vehicul FWD va fi BMW Compact, o masina din familia de modele Seria 1, dar care nu va fi construita pe platforma clasica cu tractiune spate.

Aceeasi publicatie face speculatii legate de faptul ca vehiculul cu tractiune fata de la BMW va avea legatura cu viitoarea generatie MINI Clubman, care va fi mai lunga si va avea usi spate pe ambele parti. CAR relateaza chiar ca a treia generatie Seria 1, care urmeaza a fi lansata probabil in 2017 sau 2018 va avea probabil tractiune fata. Dupa parerea noastra, afirmatia este departe de adevar.

Revine in atentie si conceptul BMW FAST. Prescurtare de la Family Activity Sport Tourer, vehiculul cu tractiune fata este vazut ca un model mai sportiv, o sinergie intre un Touring MPV si un model X, un fel de masina Mercedes-Benz Clasa B.

Urmeaza apoi pe lista de zvonuri roadsterul entry-level BMW X2, despre care CAR spune ca va fi lansat in 2016 si va concura cu masini precum Mazda Miata.

Pana acum informatia seamana cu ceea ce stiam si noi din sursele noastre. Dar CAR merge un pas mai departe in lumea speculatiilor si afirma ca viitoarea generatie X1 va trece la tractiune fata. Parerea noastra e ca acest lucru e foarte putin probabil. Modelul actual este oferit atat cu tractiune integrala cat si cu tractiune spate, si tinand cont de categoria demografica de clienti, nu suntem convinsi de ideea unui vehicul X entry-level cu tractiune fata.

BMW „Joy” – se pare ca acesta ar fi un vehicul subcompact, disponibil in versiuni in trei si cinci usi.

Trecem acum la marca MINI. A treia generatie MINI Cooper ar trebui sa apara in 2013, urmat de versiunile cabrio si Clubman, doi ani mai tarziu. Cei de la CAR relateaza despre un „mini” MINI, un hatch mai mic, care masoara cca. 3m lungime. Urmatorul este MINI Activity Tourer, despre care nu se cunosc detalii de design, dar se stie ca data lansarii este 2016. Cam la acelasi moment urmeaza sa se alature gamei de masini cu tractiune fata si a doua generatie MINI Countryman si MINI Coupe Roadster.

In vreme ce stirile despre masinile MINI cu tractiune fata nu reprezinta nimic nou si tin de traditia marcii, aparitia mai multor modele BMW cu tractiune fata va crea cu siguranta controverse si va duce la aparitia intrebarilor legate de valorile marcii BMW – „Ultimate Driving Machine”.

Cititi articolul nostru despre viitoarele masini BMW cu tractiune fata

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account