Al patrulea titlu consecutiv pentru MINI la Raliul Dakar

MINI a reuşit în nou succes în Raliul Dakar. După mai bine de 9.000 de kilometri parcurşi prin Argentina, Chile şi Bolivia, MINI a câştigat, pentru a patra oară consecutiv, cel mai dificil raliu din lume. Nasser Al-Attiyah (Qatar) şi Mathieu Baumel (Franţa) au trecut linia de sosire din capitala Argentinei, Buenos Aires, în calitate de câştigători după o presetaţie în forţă. În cele două săptămâni de concurs, echipajul MINI ALL4 Racing s-a impus în cinci dintre cele 13 etape ale competiţiei.

MINI la Raliul Dakar

„Anul trecut, când am fost pe podium, am promis că voi reveni pentru a câştiga şi iată că sunt aici”, a declarat Al-Attiyah. „A fost foarte dificil să fiu lider încă de la începutul competiţiei şi să continui să ocup această poziţie pe o perioadă îndelungată. Acest lucru s-a datorat şi faptului că am avut o competiţie foarte dificilă. Sunt foarte fericit pentru acest rezultat mare şi vreau să mulţumesc tuturor, să-i felicit pe toţi mecanicii şi echipa pentru munca deosebită pe care au depus-o de-a lungul acestor două săptămâni. MINI ALL4 Racing este o maşină incredibilă şi a fost foarte plăcut să o pilotez.”

MINI la Raliul Dakar

„Câştigarea Raliului Dakar 2015 de către Nasser Al-Attiyah la comenzile unui MINI ALL4 Racing este continuarea poveştii de succes MINI într-una dintre cele mai dificile curse din motorsport”, a declarat vicepreşedintele executiv MINI, Jochen Goller. „Aş vrea să-l felicit şi pe el, şi echipa lui pentru această realizare fantastică, de care comunitatea MINI existentă la nivel global este foarte încântată.”

„De la început am ştiut că ne vom confrunta cu nenumărate provocări de-a lungul acestei aventuri de peste 9.000 de kilometri prin America de Sud şi că rezultatul final rămâne incert până în ultima zi a raliului”, a mai spus Goller. „Pe de altă parte, am ştiut că echipa X-raid, MINI ALL4 Racing şi, bineînţeles, echipajele MINI au fost cu toţii foarte bine pregătiţi la startul competiţiei, iar pentru acest lucru vreau să mulţumesc personal directorului echipei X-raid, Sven Quandt.”

MINI la Raliul Dakar

Participanţii la Dakar s-au confruntat cu provocări neprevăzute pe traseul dificil ce a pornit şi s-a încheiat la Buenos Aires (Argentina) via Iquique (Chile) şi Uyuni (Bolivia). De la macadamul raliurilor clasice din Argentina şi drumurile montane virajate din Anzii Boliviei, la altitudini de până la 4.500 de metri şi până la aridul şi canicularul Deşert Atacama din Chile, cu dune mari şi nisip fin, Raliul Dakar a testat, deopotrivă, limitele oamenilor şi ale maşinilor. Piloţii şi navigatorii lor au fost obligaţi să rămână concentraţi pe parcursul întregii competiţii.

MINI ALL4 Racing a oferit o dovadă impresionantă a vitezei şi fiabilităţii sale de-a lungul Raliului Dakar 2015. Şi de această dată, modelul s-a dovedit a fi un polivalent. „Acum, cu patru victorii în Dakar trecute în palmaresul său între 2012 şi 2015, MINI ALL4 Racing a dovedit încă o dată că este reperul principal al categoriei auto, confirmându-şi fiabilitatea, rezistenţa şi agilitatea într-o manieră convingătoare”, a spus Goller. „Anul acesta, obiectivul nostru a fost să obţinem un nou rezultat important în clasamentul general şi – cu cinci MINI ALL4 Racing clasate în Top 10 la finalul Raliului Dakar 2015 şi nouă MINI ALL4 Racing ajunse la sosire, 11 victorii de etapă cu patru piloţi diferiţi şi Nasser învingător în cel mai dificil rally-raid – ne-am îndeplinit obiectivele cu succes. De-a lungul Raliului Dakar 2015, fără îndoială că am putut vedea cel mai bun MINI ALL4 Racing din istorie şi abia aştept să-l văd participând în ediţia 2015 a Cupei Mondiale Cross-Country, ca pregătire pentru Raliul Dakar 2016.”

MINI la Raliul Dakar

Per total, MINI ALL4 Racing a triumfat în 11 dintre cele 13 etape ale acestui Dakar. Cinci dintre acestea au fost duble pentru MINI. Nu mai puţin de patru MINI ALL4 Racing s-au clasat în Top 5 în clasamentul general.

Pe podiumul competiţiei, echipajul Al-Attiyah – Baumel a fost însoţit de tandemul Krzysztof Holowczyc (Polonia) – Xavier Panseri (Franţa), ocupantul locului al treilea, în timp ce Erik van Loon (Olanda) – Wouter Rosegaar (Olanda) a încheiat pe poziţia a patra la prima participare în Dakar cu MINI ALL4 Racing. Ruşii Vladimir Vasilyev şi Konstantin Zhiltsov – câştigătorii ediţiei 2014 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country cu MINI ALL4 Racing – au încheiat pe locul al cincilea. Aidyn Rakhimbayev (Kazahstan) şi Anton Nikolaev (Rusia) au terminat în Top 10, asigurându-şi locul al nouălea. Nouă dintre cele zece MINI ALL4 Racing înscrise în competiţiei au ajuns şi la linia de sosire din Buenos Aires.

MINI la Raliul Dakar

Raliul Dakar 2015, clasament final
1. Al-Attiyah – Baumel (MINI ALL4 Racing) 40h32:25
2. De Villiers – Von Zitzewitz 41h07:59
3. Holowczyc – Panseri (MINI ALL4 Racing) 42h04:26
4. Van Loon – Rosegaar (MINI ALL4 Racing) 43h34:17
5. Vasilyev – Zhiltsov (MINI ALL4 Racing) 43h45:06
9. Rakhimbayev – Nikolaev (MINI ALL4 Racing) 44h41:09
12. Garafulic – Palmeiro (MINI ALL4 Racing) 46h00:34
13. Zhou – Schulz (MINI ALL4 Racing) 46h07:49
17. Terranova – Graue (MINI ALL4 Racing) 47h39:19
21. Schott – Schmidt (MINI ALL4 Racing) 49h51:23

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account