Zvonuri: BMW pregateste un nou supercar M1

Potrivit publicatiei AutoBild si AutomobilWoche, BMW pregateste un remake pentru celebrul si legendarul M1. In urma cu patru ani BMW a prezentat modelul M1 Hommage, un concept care combina liniile clasice ale unui supercar BMW cu tehnicile avansate de design.

Supercarul M1 cu motor amplasat central a fost construit in perioada 1978-1981, fiind vandute doar 460 exemplare.

Se zvoneste ca noul supercar M ar putea fi lansat pe piata in 2016, la doar doi ani dupa lansarea lui i8, alt model vizionar, pe care BMW il prezinta ca viitorul sportcar hibrid.

Randare BMW M9

Desi numele nu a fost decis inca (BMW detine drepturile pentru denumirile M1, M8 si recent si M10), articolul spune ca motorul care ar propulsa supercarul M ar fi o unitate V8 ce ar dezvolta intre 600 si 650 CP. Se spune ca viteza maxima este de 330 km/h, scopul fiind acela de a depasi rivali precum Audi R8, noul Porsche 911 sau Mercedes-Benz SLS AMG.

In ciuda investitiilor masive in productia de fibra de carbon, viitorul supercar va utiliza materiale conventionale: aluminu, magneziu, titan si materiale plastice. Greutatea vizata este de 1.250 kg.

Legat de pretul estimat pentru viitorul supercar M, publicatia germana anunta o cifra de circa 250.000 Euro.

Sursele noastre spun ca BMW nu a abandonat niciodata ideea unui nou supercar M1 sau M8, dar pana acum a fost greu sa creeze un business case pentru a fi aprobat de Consiliul de administratie. Aceleasi surse declara ca prin atelierele BMW exista chiar modele din lut sau chiar si concepte la scara reala, dar nu se stie daca echipa de designeri a lui Adrian Van Hooydonk se va intoarce sau nu la plansa de design pentru a încorpora unele din elementele din noul limbaj de design.

Fiti la curent cu cele mai noi stiri din lumea BMW si de pe telefonul mobil, accesand m.bmwblog.ro

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account