BMW ALPINA B4 Gran Coupé este prezentat în 4 exemplare unicat, dedicate pentru Japonia

BMW ALPINA B4 GRAN COUPÉ

BMW ALPINA B4 Gran Coupé a fost prezentat în prezentat în primăvare lui 2022, fiind creat pe baza modelului BMW Seria 4 Gran Coupé. Iar acum, Nicole Automobiles, importatorul mărcii ALPINA în Japonia ne prezintă patru exemplare unicat, distinse prin combinațiile cromatice.

Un tribut adus tradiției ALPINA în motorsport

De obicei, modelele ALPINA nu se remarcă prin culori exotice. De altfel, culorile tradiționale pentru modelele ALPINA sunt nuanțele sale tipice de albastru și verde. Iar paleta de culori a fost extinsă treptat, incluzând nuanțe de gri, alb, negru și chiar și vișiniu. Însă notorietatea ALPINA a fost câștigată în primii săi ani de activitate prin participările în motorsport. Iar modelele ALPINA pentru competiții aveau caroseriile vopsite cel mai frecvent în portocaliu, sau combinații de portocaliu cu negru.

Puteți vedea în imaginea de mai jos un coupé BMW 2800 CS din anii 1970, cu o asemenea cromatică de concurs. Mulțumită acestei mașini, ALPINA a convins BMW să creeze legendarul 3.0 CSL. Acesta avea să devină primul automobil din istoria diviziei BMW Motorsport, redenumită ulterior BMW M GmbH.

Nicole Automobiles, importatorul ALPINA în Japonia aduce un tribut acestei ere din motorsport oferind patru exemplare BMW ALPINA B4 Gran Coupé unicat, distinse prin personalizarea cromatică.

Elementele prin care se remarcă exemplarele BMW ALPINA B4 Gran Coupé speciale pentru Japonia

Cele patru exemplare BMW ALPINA B4 Gran Coupé dedicate Japoniei au configurații speciale. Unul dintre ele are caroserie vopsită în nuanța de portocaliu Fire Orange și jante ALPINA CLASSIC de 20 de inch, vopsite în auriu. Această mașină are volan pe stânga și tapițerie de piele Merino neagră.

Trebuie amintit faptul că în Japonia mașinile au volan pe partea din dreapta. Astfel, mai este propus și un exemplar B4 Gran Coupé tot cu vopsea Fire Orange și tapițerie de piele Merino neagră. Dar cu jante ALPINA CLASSIC vopsite în negru și volan pe partea dreaptă.

Totodată, Nicole Automobiles oferă și două exemplare BMW ALPINA B4 Gran Coupé vopsite în nuanțe de negru. Unul are culoare Frozen Black Metallic, jante ALPINA CLASSIC de 20 de inch vopsite în auriu și volan pe partea stângă. Iar celălalt are vopsea Frozen Black, jante vopsite în nuanță Antracit și volan pe partea dreaptă. Amândouă mașini au tapițerie din piele Merino neagră.

Dacă doriți să vă configurați modelul B4 de vis, vă invităm să accesați configuratorul virtual din site-ul alpina-automobiles.com. Aici găsiți și prețurile pentru piețele din Europa.

Performanțele Gran Coupé-ului ALPINA

BMW ALPINA B4 Gran Coupé este derivat din modelul BMW M440i xDrive Gran Coupé. Iar motorul acestuia de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, a fost modificat pentru a dezvolta 495 CP și 730 Nm. Drept reper, trebuie spus că modelul bavarez produce în specificațiile de fabrică 374 CP și 500 Nm.

Inginerii ALPINA au operat optimizări la nivelul turbinelor și au implementat intercooler și admisie care au capacitate sporită. Iar transmisia automată ZF cu 8 trepte are componente adaptate pentru cuplul motorului biturbo crescut la 730 Nm.

Sistemului de tracțiune integrală xDrive livrează cu precădere cuplul către roțile din spate, pentru a asigura un comportament cât mai sportiv. Iar împreună cu diferențialului electronic cu alunecare limitată, sistemul de tracțiune integrală ajută la realizarea sprintului 0-100 km/h în 3,7 secunde. Totodată, spre deosebire de modelele BMW de serie, modelul BMW ALPINA B4 Gran Coupé nu are viteza maximă limitată electronic. Astfel, poate rula cu 301 km/h.

Stabilitatea dinamică este susținută și de unghiul de cădere negativ al roților față de 1,25 grade și de noile bare anti ruliu. Acestea au fost create special pentru modelul ALPINA. În plus, arcurile și amortizoarele suspensiilor au calibrări speciale în cazul modelului B4 creat de ALPINA. Iar sistemul de control variabil al amortizării oferă calibrări diferențiate mai clar între modurile de rulare care pot fi selectate de șofer.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account