(VIDEO) De vorbă cu un colecționar BMW

Am fost până la Ger New Classic Cars și am stat de vorbă cu un colecționar BMW pentru a afla câteva informații interesante despre piața mașinilor clasice.

Mașinile sunt astăzi și o investiție, nu doar un moft sau o necesitate. Totuși, dacă vrei să te apuci de afacerea asta sunt multe lucruri pe care trebuie să le cunoști și multe lucruri de care trebuie să te ferești. De aceea am considerat că este bine să întrebăm pe cineva cu experiență.

Cine este colecționarul BMW și de ce face asta?

Adrian Dobrilă s-a îndrăgostit de BMW E30 de când era copil. Un vecin primea vizite din Italia, iar vizitatorii veneau cu un BMW E30, la vremea aceea aproape nou. Dorința de a avea acel model i-a fost motivație și combustibil în viață, astfel că a ajuns să-și împlinească visul și să dețină o adevărată ursărie. Este colecționar și restaurator de modele BMW youngtimer și deține mai multe modele rare de BMW Alpina. Pe unele dintre ele nu le va vinde niciodată, dar pe altele a început să le scoată la vânzare din dorința de a scăpa de dubluri și de a face loc pentru alte mașini. Bineînțeles, o colecție nu rămâne niciodată la fel, altfel s-ar numi depozit de mașini.

  • Disclaimer: Adrian nu poartă centură în acest interviu datorită unei condiții medicale pentru care deține scutire medicală.

 Ce modele merită păstrate în colecție și care merită vândute?

Fiecare model are un moment bun în piață, iar momentul bun a sosit pentru modelul BMW E30. Desigur, e o mașină pe care românii nu au luat-o neapărat pentru colecție, ci mai mult pentru a-și face de cap cu ea pe la evenimente, dar din ce în ce mai mulți au început să-i descopere valoarea din prezent și să le readucă la starea originală. Adrian are multe modele BMW E30 în colecție, printre care și unele Alpina, dar noi am scos la plimbare un E30 318 is, roșu ca fundul unui sadomasochist. Mașina a fost adusă din Germania, restaurată cu grijă, iar acum își caută un stăpân. Adrian ar prefera ca E30-ul is să rămână în țară în grija unui român cu suflet, dar ia în considerare și o vânzare în patria mamă – Germania, acolo unde interesul este mai mare și prețurile de vânzare sunt considerabil mai avantajoase.

Care sunt BMW-urile cu potențial pentru colecție în viitorul apropiat?

Adrian a început să adune și niște modele BMW E46. În funcție de motorizare acestea ar putea crește în preț în viitorul apropiat. El deține deja două modele E46 Alpina, dar încă nu se arată interesat de E36 care, zice el, nu au o creștere în preț datorită problemelor de fiabilitate. Totodată, așteaptă să-și completeze colecția cu un BMW Seria 1 M Coupe, o mașină produsă în serie limitată și a cărei preț va exploda în viitorul apropiat. Dacă sunteți interesat de mașinile lui Adrian, îl găsiți pe Facebook la Ger New Classic Cars. Și dacă vreți să vedeți ce mai are prin garaj, dați play la clipul nostru video de mai jos.

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account