A fost surprins primul prototip al unui presupus BMW M4 GTS sau CSL

În ultima săptămână a acestei luni vor fi dezvăluite oficial noile generații ale modelelor BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupe. Iar anul viitor vor fi urmate de versiunile Cabriolet și Touring. Dar se pare că divizia BMW M GmbH lucrează deja și la o variantă ultra performantă. Cel puțin asta lasă de înțeles un prototip camuflat al noului BMW Seria 4 Coupe, care are două elemente foarte distincte și a fost surprins într-o poză în timp ce rula pe șosele publice.

Imaginea a fost publicată pe pagina de Instagram @zer.o.wt, care îl creditează pe @diddyf30 pentru realizarea pozei.

Un eleron de dimensiuni mari, așa cum are acest prototip, nu a mai fost văzut pe un BMW de la modelul M4 GTS, care era creat pentru weekend-uri de foc pe circuit și demonstra până unde pot fi împinse performanțele unui M4 omologat pentru șosea. Folosirea extinsă a fibrei de carbon, alte măsuri de reducere a greutății, scaunele tip scoică, frânele din carbon și ceramică și producția limitată la doar 700 de exemplare au făcut din BMW M4 GTS un model de colecție și etala abilitatea BMW M GmbH de a construi modele sport radicale care aduc un tribut experienței din motorsport.

Ipoteza că prototipul BMW M4 Coupe dezvăluit pe Instagram este o versiune GTS sau CSL este indusă și de felul în care sunt amplasate țevile eșapamentului. De obicei, modelele BMW M au câte două țevi dispuse în lateralele spoilerului spate. Dar acum sunt toate mutate în centrul spoilerului și dispuse sub forma unui semi triunghi.

Markus Flasch, CEO-ul BMW M GmbH, a declarat în diverse ocazii că vom vedea mai multe versiuni CS și CSL ale modelelor produse de divizia pe care o coordonează. Acest gen de modele generează o notorietate foarte bine venită la nivel de marketing. De exemplu, într-un episod al seriei BMW Today publicat în această primăvară pe canalul de You Tube al BMW, Flasch a fost întrebat dacă va exista un BMW M2 CSL. Iar răspunsul său a cuprins nu doar M2-ul, ci întreaga gamă M: “Să fiu sincer, nu am decis încă, dar vom face mai multe modele speciale decât în trecut. Vrem să arătăm că mașinile noastre sunt pentru condus pe circuit și vrem să reducem diferența dintre versiunile de performanță Competition și mașinile de curse. Iar un CS sau poate chiar și un CSL sunt alternative pe care le elaborăm.”

Cu puțin noroc, putem spera că Markus Flasch ne va oferi ceva informații oficiale despre un eventual BMW M4 CSL sau GTS odată cu lansarea noilor BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupe în ultima parte a acestei luni. Mai exact, pe 23 septembrie, conform informațiilor obținute de BMWBlog.com.

Până la lansarea unui potențial BMW M4 CSL sau GTS, noile BMW M3 Sedan și BMW M4 Coupe promit că vor livra performanțe exaltante. Motorul lor de 3 litri cu 6 cilindri în linie va fi oferit în versiuni de 480 și 510 CP. Pentru început vor avea doar tracțiune la puntea spate, dar ulterior va fi disponibilă și tracțiunea integrală care are și funcție de rulare exclusiv cu tracțiune spate. De asemenea, motorul de 480 CP poate fi cuplat și cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte, pentru o configurație care respectă tradiția. Dar altfel, se oferă transmisia M Steptronic cu 8 trepte.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account