BMW X1 primește cinci stele Euro NCAP

BMW X1 Euro NCAP

Noul BMW X1 a primit cinci stele în cadrul testelor de siguranță Euro NCAP, cu un procentaj de 90% în cazul protecției pietonilor, de 87% la cazul protecției copiilor, 74% pentru protecția pietonilor și 77% pentru sistemele de asistență. Modelul testat de Euro NCAP este un BMW X1 sDrive18d, iar punctajele se aplică tuturor versiunilor de motorizare ale noului BMW X1.

Conform celor de la Euro NCAP, compartimentul pasagerilor a rămas stabil în cazul testului de impact frontal, iar pe manechinele de test s-a înregistrat o protecție bună a genunchilor și la nivelul femurului atât pentru șofer, cât și pentru pasager. În testul de impact cu bariera rigidă protecția părților vitale a fost bună pentru ocupanții locurilor din față, cu excepția zonei pieptului, unde protecția a fost caracterizatăa ca fiind „suficientă”. Noul BMW X1 a obținut punctaj maxim în cazul testelor de impact lateral, oferind protecție bună pentru șofer și pasager. Scaunele față și tetierele oferă o bună protecție în cazul coliziunilor din spate, dar măsurătorile geomterice pentru locurile din spate au arătat că acestea oferă o protecție marginală pentru ocupanții banchetei din spate. În același timp, sistemul de frânare autonomă, oferit în echiparea standard, a demonstrat că funcționează la parametrii optimi în cadrul testelor Euro NCAP.

BMW-X1-im-Euro-NCAP-Crashtest-1200x800-750x500

În cazul protecției copiilor, noul BMW X1 a obținut punctaj maxim atât pentru manechiul care simulează un copil cu vârsta de șase luni, cât și în cazul manechiunului care simulează un copil cu vârsta de trei ani. Ambele manechine au fost poziționate în scaune cu fața spre drum în cazul testului frontal. În cazul impactului lateral, ambele manechine au fost protejate, fiind evitată lovirea capului de părți ale automobilului. Airbag-ul față poate fi dezactivat pentru a permite montarea unui scaun de copil pe locul din dreaptă, iar informațiile privind cuplarea centruilor de siguranță ale pasagerilor sunt furnizate într-un mod clar și eficient. Pentru protecția pietonilor, noul BMW X1 obține un procentaj de 74%, iar capota de tip „pop-up”, care se ridică automat în cazul unui impact cu un pieton oferă o protecție bună. În timp ce marea majoritate a rezultatelor au fost foarte bune, în zona parbrizului și a montanților A, s-au înregistrat rezultate mai slabe. Totuși, bara frontală a primit un punctaj maxim pentru protecția pe care o poate acorda picioarelor pietonului.

BMW X1 Euro NCAP

În cazul sistemelor de asistență, noul BMW X1 a primit un procentaj de 77%, iar echiparea în standard a unui sistem autonom de frânare a contat destul de mult. Noul BMW X1 este echipat în standard și cu un sistem electronic de stabilitate, iar camera ce detectează limitele de viteză și le afișează pe display este și ea oferită în echiparea standard. În concluzie, noul BMW X1 oferă o foarte bună protecție a pasagerilor adulți, dar și a copiilor, în timp ce sistemele de asistență funcționează corect și pot evita producerea unui accident. Mai mult, cu un procentaj de 74% pentru protecția pietonilor, noul BWM X1 se dovedește a fi o mașină sigură.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account