Noul BMW Seria 7: Prețuri și dotări pentru România

Noul BMW Seria 7

Noul BMW Seria 7 tocmai și-a anunțat data de lansare, precum și prețurile de pornire pentru piața din România. Lansarea oficială a mașinii va avea loc în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt la mijlocul lunii septembrie, urmând ca 24 octombrie să fie data la care noul BMW Seria 7 va intra oficial în showroom-uri, iar agenții de vânzări vor putea să preia comenzile.

Am vorbit destul de mult despre noul BMW Seria 7 și poți să găsești toate informațiile de care ai nevoie aici și aici. Totuși, trebuie să spunem, din nou, că pentru BMW, nouă Seria 7 reprezintă un test serios, pentru că așteptările de la noul model sunt foarte mari. Deși probabil că nu mulți clienți sunt interesați neapărat de „plăcerea de a conduce” când vine vorba despre o limuzină premium din segmentul de lux, bavarezii bat aceeași monedă și încearcă să ne conving prin date și statistici că noul BMW Seria 7 este cel mai dinamic model din clasă, dar că oferă și un nivel de confort remarcabil. Desigur, partea legată de confort este extrem de importantă în cazul acesta, iar noul BMW Seria 7 pare să fie echipat cu toată tehnologia necesară pentru a deveni o limuzină extrem de confortabilă și de rafinată, dar că să-ți ofere totuși ceva în plus față de principalii săi rivali. Iar capitolul la care noul BMW Seria 7 excelează este cel al „gadget-urilor”, al tehnologiilor noi implementat la bordul mașinii, mai ales că multe dintre ele sunt oferite în echiparea de bază.

Noul BMW Seria 7

 

Pentru început, noul BMW Seria 7 va fi disponibil în trei variante de motorizare: una diesel și două pe benzină. Fiecare dintre aceste motorizări este disponibilă și în versiunea cu ampatament lung, iar două dintre ele pot fi echipate și cu sistemul de tracțiune integrală xDrive. Cel mai mic preț de listă pentru noul BMW Seria 7 vine în cazul versiunii 730d și este de 90.706 euro, cu TVA inclus. Cea mai scumpă versiune a noului BMW Seria 7 va fi, la momentul lansării oficiale, 750Li xDrive și anume 131.373 euro, cu TVA inclus. Prin comparație, prețul de listă al modelului Mercedes-Benz Clasa S 350 d este de 86.688 euro, cu TVA inclus, iar versiunea pe benzină, S 500 4MATIC, cu ampatament lung, are un preț de listă de 126.808 euro, cu TVA inclus. Prin urmare, se pare că noul BMW Seria 7 a reușit „performanța” de a fi mai scump decât principalul său rival, Mercedes-Benz Clasa S. Dar, există și un motiv pentru asta. Unul destul de bun chiar.

Noul BMW Seria 7

În cazul modelelor din această clasă, dotările sunt foarte-foarte importante și nimeni – sau aproape nimeni -, nu vrea un Seria 7 sau un Clasa S fără dotările care transformă aceste două mașini în modele de lux. Tocmai de aceea, BMW oferă în echiparea standard echipamente precum Head-Up Display, sistem de navigație, faruri LED integrale, precum și pachetul BMW Serivice Inclusive. De fapt, noul BMW Seria 7 este primul model din istoria BMW care vine cu sistemul de navigație oferit în echiparea standard. Alături de sistemul de navigație vine și un sistem extins de conectare a smartphone-ului care permite, prin WiFi-ul prezent la bord, un streaming video direct pe display-ul cu touchscreen de 10,25 inch. Pe lângă aceste echipamente, noul BMW Seria 7 vine în echiparea standard dotat cu scaune reglabile electric și încălzite, iar versiunea cu ampatament lung oferă și trapa panormaică ca dotare standard. Dacă tot nu te-ai săturat, trebuie să-ți mai spunem că noul BMW Seria 7 este și primul model din gama BMW care vine echipat în standard cu suspensie pneumatică pe ambele punți, alături de amortizoarele reglabile electronic prin comutatorul Driving Experience Control. Aaaa, da, și mai primești în standard și o cameră de „luat vederi” pentru mersul cu spatele. Mai sunt și multe alte sisteme în standard, așa că am făcut  listă cu ele și le poți vedea mai jos:

  • Avertizarea la părăsirea benzii de rulare – marcajele de pe banda de rulare sunt monitorizate cu o cameră video şi la schimbarea benzii fără semnalizare, la viteze de peste 70 km/h, conducătorul este avertizat printr-o vibraţie în volan.
  • Avertizare la schimbarea benzii de rulare – la viteze de peste 10 km/h, la semnalizare, un sistem radar detectează automobile în „unghiul mort” din stânga şi dreapta automobilului şi avertizează în consecinţă conducătorul printr-un semnal luminos în oglinda exterioară corespunzătoare, precum şi printr-o vibraţie în volan.
  • Detectare pietoni şi obstacole cu funcţia „City braking” – la viteze între 10 km/h şi 60 km/h, sistemul frânează autonom pentru a evita tamponările faţă sau accidentarea pietonilor. Atunci când evitarea accidentului nu mai este posibilă, decelerarea minimizează energia de impact, iar funcţia de pregătire pentru frânare asigură un răspuns maxim al frânelor, în situaţii limită, la cea mai mică apăsare a acestora. Sistemul a fost premiat cu Euro NCAP Advanced Award în decembrie 2014.
  • Funcţia de avertizare la trafic transversal – susţine conducătorul auto la manevrele cu spatele, de exemplu la ieşirea din locurile de parcare direct în stradă, şi îl avertizează cu privire la trafic în cazul în care există riscul unui impact. Sistemul este susţinut şi de informaţiile video oferite de camera de luat vederi pentru mersul înapoi, disponibilă tot standard.
  • Prevenirea coliziunilor spate – sistemul radar monitorizează spatele automobilului şi atunci când este detectată o maşină care se apropie din spate cu viteză relativă mare, şoferul acesteia din urmă este avertizat prin activarea luminilor de avarii la frecvenţă dublă. Suplimentar, sunt luate măsuri pentru siguranţă în caz de accident, precum închiderea geamurilor şi pretensionarea centurilor.

Arome BMW Seria 7 (7)

La fel ca și în cazul celorlalte modele BMW, noul Seria 7 beneficiază de pachetul BMW Service Inclusive, ceea ce înseamnă că în primii cinci ani sau 100.000 de kilometri costruile integrale pentru revizii (ulei de motor și filtru, filtru de aer, lichid de frână și bujii) sunt suportate de către BMW. Mai mult, acest pachet rămâne valabil și după revânzarea mașinii. Sună bine, nu-i așa?

Prețurile pentru 750Li xDrive și S 500 4MATIC includ „acciza” de lux aferentă motorizărilor cu o cilindree mai mare de 3.000 cmc, în valoare de 1,24 euro/cmc.

Citește comparativul foto dintre noul BMW Seria 7 și Mecedes-Benz Clasa S:

Noul Seria 7 vs Clasa S

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account