Au nevoie BMW-urile cu tracțiune față de o nouă cutie automată?

Deocamdată este doar un zvon, dar transformarea zvonului într-o știre ar avea mult sens în contextul actual. O cutie automată cu dublu ambreiaj pentru modelele cu tracțiune față nu sună rău.

Colegii noștri de la BMW Blog.com au plecat urechea la un zvon care vine direct de la Munich și care șoșotește că se lucrează la o nouă cutie automată cu dublu ambreiaj dedicată modelelor cu tracțiune față. În prezent, atât BMW Seria 2 Active Tourer/Gran Tourer cât și BMW X1 pot fi echipate cu o cutie manuală cu șase rapoarte ori cu una automată cu opt rapoarte, marca Aisin. Aceasta din urmă, confundată cu cea de la ZF uneori, a primit câteva critici din partea unor jurnaliști auto, dar nu atât de dure încât să justifice înlocuirea ei. Până la urmă, nu există încă o cutie automată perfectă.

bmw-dct-012-750x500

În prezent, mai mulți producători auto, inclusiv VW și Audi folosesc o cutie cu dublu ambreiaj pentru mașinile lor cu tracțiune față, dar nu putem spune că au găsit rețeta perfectă.  O mașină cu prea mult cuplu și tracțiune față nu reușește întotdeauna să pună puterea jos în mod eficient și mai suferă și de problema torque steer-ului. Având în vedere că BMW are deja trei modele cu tracțiune față în acest moment (BMW X1, BMW Seria2 AT/GT și MINI) și așteaptă un al treilea (BMW X2), o astfel de cutie care să corespundă necesităților unor versiuni puternice – vezi MINI JCW  – ar mai îndulci din probleme. Nu ne așteptăm însă să fie gata în mai puțin de doi ani.

Sursa – BMW Blog

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2020 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account