Alpina XD3 – Așchia sare departe de trunchi

Dacă BMW X3 ți se pare o mașină care stă prea cuminte și prea discretă în gama producătorului bavarez, dar ai nevoie de un SUV compact cu ceva mai mult nerv și o abordare diferită față de designul de casă, Alpina sunt dispuși să-ți ofere unul care să te facă să uiți de cumpărăturile de Duminică și de dus copii la grădiniță.

Alpina XD3 - BMW X3

Se numește XD3 și, așa cum ne-au învățat cei de la Alpina, este o reconversie majoră a modelului de serie. Nimic nu a rămas nealterat de imaginația inginerilor Alpina, de la motor, până la caroserie și interior, totul poartă semnătura celui mai agreat tuner BMW. Așadar, Alpina XD3 este un X3 care a murit și a renăscut mai puternic, mai luxos și, bineînțeles, mai scump. Totuși, la cei 69.000 euro (preț de pornire) pe care îi plătești pentru un altfel de X3 primești un motor diesel de trei litri care dezvoltă 350 CP și 700 Nm capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde și să atingă o viteză maximă de 251 km/h, în același timp, consumând doar 6,6 litri la suta de kilometri.

Alpina XD3 - BMW X3

Performanțele sunt susținute și de designul exterior, printr-un body kit ceva mai agresiv decât un simplu pachet M, dar deloc ostentativ. Bara din față a fost lărgită pentru a acomoda două guri de aerisire de dimensiuni generoase și un set de proiectoare de ceață cu LED, în spate evacuarea dublă a fost integrată elegant în spoiler, iar din profil domină jantele cu semnătura Alpina, de 20 sau 21 inci, echipate cu anvelope Michelin Super Sport. La interior modificările sunt ceva mai subtile însă destul de vizibile pentru a face diferența față și de cel mai bine configurat X3 de casă. Emblemele au fost înlocuite, cusăturile la fel, instrumentele de bord ușor modificate, iar pielea este prezentă aproape în orice colț indiferent că-i întoarsă sau neîntoarsă.

Alpina XD3 - BMW X3

Așa cum vedem noi lucrurile, Alpina XD3 nu este deloc o mașină de mămici responsabile și devreme acasă, ci una care ar putea face pereche fără mari certuri chiar și cu un jucător de rugby care joacă golf în weekend.

BMW Motorrad

Comentarii

©2023 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account