BMW X5 vs Volvo XC90: SUV-uri cu priză la public

BMW X5 vs Volvo XC90

BMW X5 vs Volvo XC90 este un comparativ foto pe care acum câțiva ani nu ni-l puteam imagina. Și nu din cauză că Volvo XC90 nu a fost dintotdeauna un rival care să se ridici la înălțime pretențiilor premium ale SUV-urilor germane, ci pentru că acum vorbim despre două SUV-uri premium ce dezvoltă peste 300 de cai-putere, vin la pachet cu sisteme performante de tracțiune integrală și, cu toate acestea, promit un consum mediu mai mic decât al unui Tico ce merge pe GPL.

BMW X5 vs Volvo XC90

BMW X5 vs Volvo XC90: Bătălia se dă la priză

Am mai făcut un comparativ foto între BMW X5 și Volvo XC90 pe care îl poți citi aici, însă atunci doar Volvo XC90 era cel care oferea o versiune de tip plug-in hybrid. Acum, bavarezii au intrat în horă prin noul BMW X5 xDrive40e care este primul model din gama X care oferă acest tip de tehnologie. Acum câteva zile a fost prezentat și noul Mercedes-Benz GLE care va oferi și el o versiune plug-in hybrid, dar spre deosebire de Volvo și BMW, cei de la Mercedes echipează noul GLE cu un motor pe benzină cu șase cilindri în V, de 3,0 litri. Atât Volvo, cât și BMW, oferă pentru SUV-urile plug-in hyrbid motorizări pe benzină, de 2,0 litri, supraalimentate. Mai mult decât atât, și noul Audi Q7 promite o versiune plug-in hybrid, dar în cazul celor de la Audi, motorul cu ardere internă este un diesel de 3,0 litri. Ținând cont de faptul că mai toți producători premium care se respectă oferă – sau vor oferi într-un timp destul de scurt – în gama lor versiuni de tip plug-in hybrid pentru SUV-uri, este clar că acesta este viitorul.

BMW X5 vs Volvo XC90

BMW X5 vs Volvo XC90: Suedezi par mai dinamici

Un alt motiv pentru care acest comparativ este surprinzător vine imediat cum arunci un ochi pe fișele tehnice ale celor două modele. Așa cum nu te-ai aștepta, Volvo XC90 este modelul mai rapid și mai eficient și mai puternic. De fapt, noul Volvo XC90 T8 Twin Engine este atât de agil încât face 0-100 în 5,9 secunde! Adică este la fel de rapid în cazul sprintului 0-100 km/h ca un Porsche Cayenne S E-Hybrid! Să începe totuși cu începutul. Volvo XC90 T8 Twin Engine are sub capotă un motor pe benzină, de 2,0 litri, cu patru cilindri, supraalimentat, ce dezvoltă aproape 320 de cai-putere. Dacă luăm în calcul și puterea motorului electric, Volvo XC90 T8 Twin Engine ajunge la o putere maximă de 400 CP și la un moment maxim de 640 Nm.

BMW X5 eDrive vs Volvo XC90 T8 TwinEngine

De cealaltă parte, BMW X5 xDrive40e vine tot cu motor pe benzină, tot de 2,0 litri, tot cu patru cilindri și tot supraalimentat, dor că puterea maximă a motorului cu ardere internă este de 245 CP. Puterea maximă combinată dezvoltată de BMW X5 xDrive40e este de 313 CP și 450 Nm. Prin urmare, X5-ul accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,8 secunde, fiind cu aproape o secundă mai lent în cazul sprintului 0-100 km/h decât rivalul său suedez. Mai mult, viteza maximă a plug-in hybrid-ului XC90 este de 230 km/h, în timp ce X5 xDrive40e atinge o viteză maximă de 210 km/h. Ciudat este și faptul că, pe lângă aceste diferențe de putere și cuplu, apar diferențe și în cazul emisiilor poluante și ale consumului. Și, surpriză, tot XC90-ul iese mai bine. Din comparativul foto BMW X5 vs Volvo XC90, aruncând un ochi pe datele tehnice, reiese și faptul că versiunea hibridă a XC90-ului promite un consum mediu de 2,5 l/100 km atunci când bateria este complet încărcată. Versiunea hibridă a X5-ului, în aceleași condițiii, promite un consum mixt de 3,3 l/100. XC90 T8 Twin Engine are câștig de cauză și în cazul emisiilor de CO2 cu numai 64 g/km, în timp ce X5 xDrive40e emite 77 g CO2/km.

BMW X5 vs Volvo XC90

BMW X5 vs Volvo XC90: Începuturile sunt promițătoare

Deși se vorbește despre tehnologia plug-in hybrid de ceva vreme, de abia anul acesta o serie de modele plug-in hybrid au fost anunțate de producătorii cu pretenții. Da, au mai fost și până acum încercări, însă nu atât de curajoase ca până acum. Noul Volvo XC90 promite foarte multe și pare să fie modelul de care Volvo avea nevoie pentru a ieși din pasa proasta în care s-a aflat. Teroretic, Volvo XC90 T8 Twin Engine este mașina mai bună din comparativul foto BMW X5 vs Volvo XC90. Totuși, lucrurile s-ar putea să nu stea la fel de bine și în practică. BMW X5 este unul dintre cele mai bune SUV-uri premium de pe planetă. De fapt, BMW X5 este una dintre cele mai bune mașini de pe planetă și chiar dacă bavarezii par mai puțin pregătiți decât suedezii de la Volvo în cazul tehnologiei plug-in hybrid, probabil că în mediul real lucrurile se vor egala.

BMW X5 vs Volvo XC90

Pur și simplu, tot ce ne comunică Volvo despre noul XC90 sună atât de bine încât nu poți să nu te întrebi dacă nu cumva e mai mult marketing decât mașină. Oricum ar fi, vom afla destul de repede cum stau lucrurile și cu noul XC90 pentru că nu mai e mult și vom avea mașina și în țară.

 

BMW Motorrad

Comentarii

©2024 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account