POZE SPION: A fost surprins primul prototip al SUV-ului BMW X8

Zvonurile despre modelul SUV/crossover BMW X8 circulă de aproape 3 ani, iar acum putem vedea primul prototip surprins în timpul testelor.

Este de așteptat ca acest model să fie plasat în rândul celor mai scumpe modele din gama BMW. Dacă masivul BMW X7 oferă până la 7 locuri, X8 se zvonește a pune accent pe confort și lux pentru 4 sau 5 persoane.

Pozele spion publicate și de Bimmerpost.com dezvăluie că în cazul lui BMW X8 profilul plafonului nu va fi curbat precum cel al modelelor SUV-coupe X6 și X4. L-am putea asămăna mai mult cu profilul lui BMW X2, fiindcă plafonul său este plonjat în același stil. Asta favorizează crearea unui habitaclu spațios.

În câteva dintre pozele publicate și de Bimmerpost.com, prototipul lui BMW X8 este parcat lângă prototipurile unui BMW X7, dar și al unui BMW Seria 7 din generația viitoare. Mulțumită acestor poze putem vedea că X8 are dimensiuni foarte apropiate de imensul BMW X7. De asemenea, se poate observa că blocurile optice frontale provizorii ale lui X8 seamănă cu cele ale prototipului Seriei 7. La fel, în săptămânile trecute au apărut poze spion cu facelift-ul lui X7, care poartă în stadiu de prototip același gen de faruri provizorii. Asta ar putea indica faptul că designul noului BMW Seria 7 va influența identitatea estetică pentru BMW X8 și BMW X7 facelift. Noul BMW Seria 7 este așteptat să fie lansat în 2022. Având în vedere că X8 ar trebui să fie unul dintre cele mai avangardiste modele BMW, ne putem aștepta ca lansarea lui să aibă loc în preajma debutului noului 7. Tocmai pentru a beneficia de tehnologiile noi pe care le va aduce viitorul BMW Seria 7.

Un alt detaliu foarte important pe care ni-l oferă pozele spion publicate de Bimmerport.com este că prototipul BMW X8 poartă abțibilduri pe care scrie “Hybrid Test Vehicle”. Asta vine în susținerea zvonurilor care anunță două propulsii de tip plug-in hybrid pentru X8. Conform surselor site-urilor CarMagazine.co.uk și BMWBlog.com, BMW X8 va primi inclusiv o propulsie plug-in hybrid care va fi utilizată și de viitoarea generație BMW M5. Se pare că această propulsie va folosi un motor V8 pe benzină și două motoare electrice, montate câte unu la fiecare punte. Iar per total vor dezvolta circa 750 CP și aproape 1.000 Nm. Această propulsie va anima versiunea de top BMW X8 M. Mai mult de atât, zvonurile spun că X8 ar putea fi un model exclusiv al diviziei BMW M GmbH. Cert este că în primăvara acestui an BMW a înregistrat numele X8 M.

BMW X8 ar putea să fie oferit inclusiv într-o versiune M Performance, cu o propulsie plug-in hybrid mai temperată. Adică una cu un tandem format dintr-un motor pe benzină de 3 litri, cu 6 cilindri în linie, și un motor electric. Cu alte cuvinte, o configurație regăsită la modele din prezent, precum BMW 545e, BMW 745e, BMW X5 xDrive45e, care dispun de 394 CP.

Având în vedere aceste preconizări, nu miră zvonul conform căruia X8 este denumit în culise “Proiectul Rockstar.”

Conform BMWBlog.com, BMW X8 M va debuta în 2022 drept primul model plug-in hybrid al diviziei BMW M GmbH. De asemenea, site-ul Bimmerpost.com precizează că producția lui X8 va demara cel mai probabil în iulie 2022.

(Articolul este ilustrat cu o schiță a modelului BMW X7).

BMW Motorrad

Comentarii

©2022 BMW BLOG ROMANIA.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

BMW BLOG ROMANIA aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account